U oku kamere: Akcijom na Mrkatu i simpozijem u Gervaisu obilježen Dan dijabetesa @ Opatija

Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima na Mrkatu s besplatnim mjerenjem razine šećera u krvi, a nekoliko fotografija pogledajte u nastavku teksta…

Opatija – U organizaciji Lions kluba Opatija i Gradskog društva Crvenog križa Opatija obilježen je Dan dijabetesa.

Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima na Mrkatu s besplatnim mjerenjem razine šećera u krvi kojem su se odazvali brojni Opatijci. Poslijepodnevni sati bili su rezervirani za simpozij o dijabetesu na kojem su predstavljene brojne teme vezane uz ovu šećernu bolest.

Prof. dr. sci. Krešimir Pavelić, dr. med., Helena Glibotić Kresina, dr.med., doc. dr. sc. Sandra Pavičić Žeželj, dipl.san.ing., Svjetlana Gašparović Babić, dr. med., mr. sci. Ivona Butorac – Ahel, dr. med., Davor Primc dr. med., Ivana Valković- Antić, dr. med. i Mario Franolić, dr. med. održali su predavanja prema najavljenim temama – Personalizirana medicina i dijabetes, epidemiologija dijabetesa, prehrana dijabetičara, rano prepoznavanje komplikacija dijabetesa, dijabetes u dječjoj dobi, krvožilne komplikacije dijabetesa, dijabetes i oko te primjena barokomore u liječenju komplikacija dijabetesa.

I. M. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!