U oku kamere: Bogat izložbeni program obilježio Treći međunarodni susret kolekcionara militarije

U sklopu sajma predstavljena je i izložba vojnih odora i vojne opreme kolekcionara Luke Peloze, , kolekcija maketa vojnih vozila i zrakoplova, kolekcionara Čestmira i Damijana Komareka te makete članova Maketarske udruge “Alfons Veljačić” iz Crikvenice.

Čavle – Hrvatsko društvo kolekcionara militarije, u Domu kulture Čavle prošlog vikenda organiziralo je “Treći međunarodni susret kolekcionara militarije, vojne memorabilije, vatrogasnog i policijskog znakovlja”.

– Na sajmu su izlagali svoje kolekcije domaći i strani izlagači militarije. Zastupljene su bile vojne odore iz raznih perioda, ordeni i znakovlje te ostali kolekcionarski predmeti. U sklopu sajma predstavljena je i izložba vojnih odora i vojne opreme kolekcionara Luke Peloze (pilotsko sjedalo i padobran aviona “SOKO 522”, u operativnoj upotrebi od 1955. – 1978. godine, odora pilota i kompletna odora padobranca JNA). Također, kolekcija maketa vojnih vozila i zrakoplova, kolekcionara Čestmira i Damijana Komareka, makete članova Maketarske udruge “Alfons Veljačić” iz Crikvenice. Svoja tiskana izdanja vojne tematike izložila je i nakladnička kuća Despot infinitus. Sljedeći međunarodni susret i sajam kolekcionara militarije, predviđen je za ovu jesen, na istoj lokaciji, poručili su organizatori. Ulaz na sajam, za sve posjetitelje, bio je besplatan.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!