U OKU KAMERE Električni kabel iznad razbijene govornice ozbiljna prijetnja za sigurnost prolaznika @ Ika

Opasnost je tim veća što je zajedno s njime spojen podeblji električni kabel javne rasvjete što se koristi za osvjetljavanje ikarske “place” prilikom održavanja pučkih veselica.

Ika – Gotovo već mjesec dana u središtu Ike, na autobusnoj stanici s javne telefonske govornice otpao je priključni kabel te u dužini od desetak metara visi nadohvat prolaznika. Ovako viseći kabel je ozbiljna opasnost za sve one koji prolaze ovim dijelom Ike. Opasnost je tim veća što je zajedno s njime spojen podeblji električni kabel javne rasvjete što se koristi za osvjetljavanje ikarske “place” prilikom održavanja pučkih veselica.

Kako nas je upoznao Igor Sablić, predsjednik MO Ika, nadležna služba tvrtke HT za održavanje telekomunikacijske infrastrukture u više navrata je obaviještena o novonastaloj opasnosti i stanju javne telefonske govornice. Kako do sada nije bilo vidnih pomaka o ovom problemu upoznato je komunalno redarstvo Grada Opatije da u okviru svojih nadležnosti i utjecaja pripomogne da se uredi javna telefonska govornica, a pali kabel pričvrsti na odgovarajuću visinu i tako spriječi neželjene posljedice po prolaznike.

Približavanjem ljeta i pučkih zabava koje se održavaju na ovom prostoru, razumljiva je zabrinutost MO Ika i samih mještana, te se nadaju da će se to uskoro sanirati.

 

error: Content is protected !!