U oku kamere: Iskrcavanje Svetog Nikole dočekao rekordan broj djece – Mikula i Krampus obradovali 170 mališana @ Ika

Naravno, sva su djeca bila dobra, stoga su zaslužili i lijepe darove, pa je brodić što je nosio Mikulu i Krampusa bio „prekrcan“ vrećama punih poklončića za mališane. Nekoliko detalja s večerašnjeg druženja sa Svetim Nikolom u Iki zabilježilo je i naše oko kamere…

Ika – Zaštitnik djece i pomoraca, Sveti Nikola, u Iki svake godine spaja svoje „dvije velike ljubavi“ u jednu fantastičnu manifestaciju, pa je tako i večeras uz malu pomoć Ikarskih barkajola i u društvu svog vjernog pratitelja Krampusa brodicom stigao na ikarski mul kako bi darivao brojnu djecu što su se okupila u iščekivanju.

A doista su bila brojna – ove godine, kako su prebrojili barkajoli, odaziv djece bio je rekordan i gotovo 170 mališana dočekalo je svog najdražeg sveca, stigavši s čitavog područja Liburnije, ali i nešto udaljenijih mjesta istočne Istre i Riječkog prstena.

Naravno, sva su djeca bila dobra, stoga su zaslužili i lijepe darove, pa je brodić što je nosio Mikulu i Krampusa bio „prekrcan“ vrećama punih poklončića za mališane. Njegovo uplovljavanje bilo je stoga pomno praćeno stotinama pari očiju – onih dječjih, ponešto ushićenih, ponešto uplašenih, a uglavnom oboje – ali i onih roditeljskih koji su sa zanimanjem dočekali ovogodišnje iskrcavanje i početak ”showa” koji je potrajao oko dva sata.
Dok su čekali svoj dar, djeca i roditelji počastili su se finim kolačima i fritulama, cijelo se vrijeme skrivajući od opasnog Krampusova pogleda. Nekoliko detalja s večerašnjeg druženja sa Svetim Nikolom u Iki zabilježilo je i naše oko kamere…

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!