U OKU KAMERE: Matulji dobili ‘bazen’ – Podzemne vode ‘potopile’ gradilište novog rotora

Investitor u rotor Matulji su Hrvatske ceste, a investiciju su dosad zadesili brojni problemi i kašnjenje s realizacijom.

Matulji – Fotografije novog „matuljskog bazena“ izazvale su velik interes na društvenim mrežama. Objavila ih je Mirjana Sušanj na stranici „Matujac si ako….“ i proslijedila našo redakciji, a radi se o situaciji na gradilištu novog rotora koji je poplavljen podzemnim i oborinskim vodama.

– Bazen pul Matuj se puni! Sa vodun iz Živice! Situacija je prestrašna, nikada do izgradnje rototora se to nije događalo. Lani u kolovozu je poplavio dolac uz nasip. Što se sada desilo veliko je pitanje. Inače tu voda dolazi iz Živice, godinama je tu potočić – preko 50 godina što ja znam – i prije je to bio samo potočić koji je ponirao kod stupa zaobilaznice i odlazio u Preluk, kazala je Sušanj dodavši kako je ogorčena zbog situacije jer je upitno do kada će nasip izdržati navalu vode.

Na objavu je reagirala i Marija Puharić-Harašlić, kazavši kako se taj dio Matulja zove Malenica, budući da je nekad na tom mjestu bio mlin na vodu, „voda je prišla od Živice i tekla prema Preluku“.

– Gradile su se cesti, kući, vode se je poremetil tok…. Se plažice ke su od Preluka prema Medveje nastale su tako ča je bilo puno potoki ki su pesak nanosili. Vruje su još pul prve kući va Preluke, potok je šal od Fortice zdolun prema Lipovice, pa potok prema Tomaševcu , pa Vrutki. Sad su si ti potoki pod zemjun ili su promenili tok. Zato se ne čudite. Voda je tu bila i prej nas, postoje pisani dokumenti, kazala je dobra poznavateljica matuljske povijesti.

Investitor u rotor Matulji su Hrvatske ceste, a investiciju su dosad zadesili brojni problemi i kašnjenje s realizacijom.

 

error: Content is protected !!