U oku kamere: Održana akcija čišćenja zaštićenog krajobraza @ Lisina

Članovi udruge ‘Lisina adventure’ očistili su šumu uz puteve iz pravca Muna i Rukavca prema Lisini do planinarskog doma Lisina i pritom prikupili dvije baje smeća. Ovoj akciji su se odazvale udruge eRIpio iz Rijeke, Off road klub 4×4 iz Klane te ekipa iz tvrtke Zlatni bush.

Lisina – Prošle subote u organizaciji Općine Matulji i novo osnovane strukovne udruge za zaštitu okoliša, boravak u prirodi i razvijanje vještina boravka u prirodi ‘Lisina adventure’ iz Matulja, provedena je akcija čišćenja zaštićenog krajobraza Lisina.

– Zatvaranjem deponija Osojnica, uvođenjem novog komunalnog sustava odvoza smeća s područja općine Matulji i Grada Opatije te smanjenim brojem postavljanja baja po mjesnim odborima tog područja, eskaliralo je povećano odlaganje smeća po Lisini. Članovi udruge ‘Lisina adventure’ očistili su šumu uz puteve iz pravca Muna i Rukavca prema Lisini do planinarskog doma Lisina i pritom prikupili dvije baje smeća. Ovoj akciji su se odazvale udruge eRIpio iz Rijeke, Off road klub 4×4 iz Klane te ekipa iz tvrtke Zlatni bush. Za jesen se planira još jedna takva veća akcija, u na koju bi se pozvali i građani s područja Liburnije kao i udruge građana iz našeg kraja. Akciju je odobrila PGŽ – Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, a sponzorirala PGŽ i Općina Matulji, kazao je Željko Čanađija, predsjednik udruge.

Udruga ‘Lisina adventure’ osnovali su entuzijasti volonteri te zaljubljenici u prirodu, posebno u zaštićeni krajolik Lisine, s ciljem da daju svoj doprinos revitalizaciji tog prostora i tako pokrenu aktivnosti sporta i rekreacije koje su novim prostornim planom Općine Matulji planirane i dozvoljene te pomoć u iznalaženju rješenja pokretanja uređenja, otvaranja i rada planinarskog doma koji je nažalost zatvoren već petnaestak godina.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!