U oku kamere: Opatijski dječji dan obilježen nizom aktivnosti u sportskoj dvorani i područnim odjelima @ Opatija

Nekad manifestacija koja je ispunila čitav grad djecom, Opatijski dječji dan jučer je obilježen u nešto skromnijem izdanju – uz sportske aktivnosti za mališane, debatu za starije školarce i program u područnim odjeljenjima.

Opatija – Opatijski dječji dan, događanje tijekom kojeg su nekad djeca doslovno „preuzimala“ čitav grad na jedan dan, obilježen je jučer s nekoliko aktivnosti koje su okupile više stotina djece. Tako su opatijski osnovnoškolci plesali zumbu i vježbali u Sportskoj dvorani Marino Cvetković uz pratnju voditelja KŠR Gorovo te sudjelovali u radionicama Crvenog križa, a za sedme i osme razrede i njihove nastavnike održana je rasprava „Trebamo li donositi odluke svi, što misliš ti?“ u organizaciji Društva „Naša djeca“ Opatija, u kojoj su uz učenike sudjelovali i vijećnici Dječjeg gradskog vijeća, bivši vijećnici DGV-a i predstavnici opatijskih institucija.

Uz predstavnika gradske vlasti, zamjenika gradonačelnika Emila Priskića, pozdrave djeci uputila je i dječja gradonačelnica Petra Deranja.
Opatijski dječji dan zasebno je obilježen u područnim odjelima vrtića i škole. Za učenike veprinačke i ičićanske područne škole organizirana je rekreacija u jutarnjim satima, dok su vrtićari svoj program imali poslijepodne. Zainteresirani klinci mogli su sudjelovati u radionici „Povrće je moćno, a voće sočno…za zdravlje to nam je odlično“, likovnim radionicama, sportskim igrama te zabavnom programu uz DJ Miru te mađioničarsku predstavu Andreja The Illusionista.

Aktivnosti održane u sklopu Opatijskog dječjeg dana zabilježili su i naši fotoreporteri.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!