U oku kamere: Opatijski mališani obilježili Dan Europe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Članovi Društva “Naša djeca” i mališani Dječjeg vrtića Opatija nizom informativnih, edukativnih i zabavnih aktivnosti obilježili su Dan Europe.

Opatija – Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća i članovi Društva “Naša djeca” Opatija obilježili su Dan Europe interaktivnom šetnjom Opatijom pod nazivom “Djeca – aktivni građani Europe”. Tijekom šetnje razgovarali su s građanima o Europskoj uniji i obilježavanju Dana Europe, dijelili edukativne materijala o EU te anketirali prolaznike o poznavanju EU, a ispred tržnice je postavljen štand s edukativnim letcima i brošurama, kao i slikovnicama za najmlađe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Društvo “Naša djeca” svake godine obilježava Dan Europe i Europski tjedan nizom akcija za djecu i odrasle, a ove su godine, uz interaktivnu šetnju, organizirali i okrugli stol na temu “Položaj djece u Europskoj uniji” namijenjen učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola koji je održan u Vili Antonio te postavili izložbu dječjih igračaka “Putovanje Europom” na kojoj su izložene igračke iz čak trideset europskih zemalja, a koja se može pogledati u lovranskoj galeriji “Laurus”.

Dan Europe obilježili su i mališani Dječjeg vrtića Opatija izložbom likovnih radova pod nazivom “U susret Europi” postavljenoj u prostorijama bivše trgovine “Dekor” u Opatiji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izložba je otvorena uz prigodni program na kojem su vrtićari pjesmom i recitacijama na engleskom i portugalskom jeziku pokazali da kao budući najmlađi stanovnici Europe vrijedno uče europske jezike. Izloženo je 150 radova u likovnoj tehnici, glini i kolažu, a izložba je nastala kao rezultat učenja o svom gradu, u sklopu kojeg su djeca obišla gradske ustanove, gradske službe, igrališta i parkove te svoje dojmove pretočili u likovne radove. Sudjelovali su polaznici talijanske grupe, poludnevne grupe i starije cjelodnevne grupe, a izložba se može pogledati do 12. svibnja od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!