U oku kamere: Porinuće jedinstvene pasare kao uvod u pravu ribarsku feštu @ Ika

ika_porinuce_pasara_2014 (3)

Sve je to moja ideja, konstrukcija i rad, u šest mjeseci san je storil ove zime va svojoj garaže, objasnio je vlasnik Pavelić na jučerašnjem svečanom porinuću kojemu je došlo nazdraviti nekoliko desetaka prijatelja i mještana Ike.

ika_porinuce_pasara_2014 (2)

Ika – Finalmente je finila va more. Prekrasna drvena pasara duga pet metara započela je jučer na mulu u Iki svoja putovanja nemirnim vodama, i tako ostvarila dugogodišnji san svojeg vlasnika Johana Pavelića iz Poljana.

– A Finalmente san ju nazval, aš je konačno finjena, konačno san došal do tega ča san otel celi život. Vavek mi je bil san imet svoju barku, dugo san sanjal i nikako da to ostvarin, a sad je konačno tu. To je barka pasara duga pet metara, sva građena u drvu, ali s novom tehnologijom. Zato je puno lagja i ima samo 300 kilograma. Sve je to moja ideja, konstrukcija i rad, u šest mjeseci san je storil ove zime va svojoj garaže, objasnio je vlasnik Pavelić na jučerašnjem svečanom porinuću kojemu je došlo nazdraviti nekoliko desetaka prijatelja i mještana Ike. A sutra će se Finalmente malo odmarati, da bi od idućeg dana doista i krenuo ”u pogon”.

– Prvo gren nedeju jutro na ribi, aš će joj tako i tako to bit glavno delo – ribarenje, otkrio je Pavelić, kazavši da će barka biti vezana u Ičićima.

ika_porinuce_pasara_2014 (1)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!