U oku kamere: Program ”Aktivni u zajednici“ predstavljen u općini Lovran

Kako bi prikupili ideje i potrebe u određenoj lokalnoj zajednici, pa tako i Općini Lovran, Zaklada je izradila obrazac za prijavu ideje i pozvala građane da se uključe u predlaganje konkretnih potreba.

Lovran – U suradnji s Općinom Lovran, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva nedavno je u Galeriji Laurus predstavila program ”Aktivni u zajednici“.

Nakon uvodnog predstavljanja i upoznavanja sudionika s vrijednostima društvenog kapitala, predstavnicima udruga i ustanova te ostalim građanima predstavljeni su konkretni koraci u provedbi programa ”Aktivni u zajednici“. Kako bi prikupili ideje i potrebe u određenoj lokalnoj zajednici, pa tako i Općini Lovran, Zaklada je izradila obrazac za prijavu ideje i pozvala građane da se uključe u predlaganje konkretnih potreba. Svoje ideje građani mogu prijaviti putem linka: https://goo.gl/forms/Neq6GoCyOf1FmiNn1, a rok za prijavu je 7. svibanj 2018. godine.

– Ideje koje građani mogu prijaviti moraju biti realne i konkretne te ostvarive u vremenskom okviru od 6 mjeseci, odnosno konkretni rezultati moraju biti vidljivi do 31.12.2018. godine. Nakon prikupljanja ideja, građani koji su svoje ideje prijavili, imat će priliku iste i predstaviti svojim sugrađanima i ”pridobiti ih“ da glasaju upravo za njihovu ideju budući da će se ona ideja koja prikupi najveći broj glasova realizirati u Lovranu. Idući korak je realizacije odabrane ideje i ostvarenje konkretnih rezultata od kojih će korist imati cjelokupna lokalna zajednica. Proces je to koji će pod mentorstvom Zaklade provoditi skupina građana u vašoj Općini, a koja se želi uključiti u provedbu i realizaciju odabrane ideje. Osim toga, a kako bismo utvrdili potencijale vaše zajednice, pripremili smo upitnik kojim želimo dobiti jasniji uvid u stanje društvenog kapitala u Lovranu. Stoga, pozivamo sve Lovrance i Lovranke da ispune kratak upitnik putem sljedećeg linka: https://goo.gl/forms/jnSa02b6xPYgnOEk1. Znamo da svatko od nas može dati svoj doprinos razvoju mjesta u kojem živimo. Stoga, pozivamo vas da se uključite i postanete i vi aktivna zajednica, poručili su organizatori iz Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!