U oku kamere: Prvi ovojesenski snijeg zabijelio padine najviše kvarnerske planine @ Učka

snijeg_sneh_ucka_2016-2_01

Tijekom jučerašnjeg jutra palo je petnaestak centimetara snijega, koji se brzo topio i zadržao se samo na predjelima višim od 1.100 metara. Nekoliko fotografija koje je uhvatilo naše ”oko kamere” pogledajte u nastavku…

snijeg_sneh_ucka_2016-5_01

Učka – Prvi ovojesenski snijeg zabijelio je vrh Učke, a bijele pahulje mogle su se pronaći samo na najvišim dijelovima planine, odnosno tek na potezu ”zabranjene” ceste koja od restorana Dopolavoro vodi prema Vojaku.

Dok je na području Opatije temperatura bila mjerena u dvoznamenkastim brojevima, živa je s nadmorskom visinom sve više padala prema nuli, no ipak nedovoljno da se bijeli pokrivač zadrži na širem području. Tijekom jučerašnjeg jutra palo je petnaestak centimetara snijega, koji se brzo topio i zadržao se samo na predjelima višim od 1.100 metara.

U narednom razdoblju ne očekuje se novi snijeg, jer na našem području ne bi trebalo biti padalina. Danas ujutro predviđa se sunčano vrijeme, uz postepenu naoblaku u poslijepodnevnm satima, a sutra bi vjetar trebao okrenuti na buru i donijeti hladno, ali suho i vedro vrijeme.

snijeg_sneh_ucka_2016-1_01

snijeg_sneh_ucka_2016-3_01

snijeg_sneh_ucka_2016-4_01

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!