FOTO Šarenilo pjesme i emocija obilježili peto izdanje Mići domaći festival @ Matulji

Cilj festivala je širenje krugova prijateljstva i povezivanje mićih i velih čuvara tradicijske kulture iz različitih sredina kazala je Jelena Stepić, ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji.

Matulji – Peto izdanje manifestacije Mići domaći festival, u organizaciji Dječjeg vrtića Matulji, ispunilo je jučer pozornicu školske sportske dvorane u Matuljima pjesmom i dobrom atmosferom, a parter i tribine brojnim zadovoljnim gledateljima među kojima su prevladavali oni najdraži malim izvođačima – roditelji, none, nonići, prijatelji, članovi obitelji…

Na Mićen domaćen festivalu sudjelovala su djeca čakavskih igraonica „Matujski gardelini“ i „Breški orepci“ koji su izveli niz pjesama na čakavštini, autorice glazbe Ingrid Jurdana koje su snimljene i objavljene na novom prigodnom nosaču zvuka „Šesni vrtićari“. Jučerašnji festival svojim nastupom uveličala je Ema Sušanj, zatim Mauro Staraj i članice KUD-a Učka.

– Njegovanje domaće besede i tradicije kraja u kojem živimo oduvijek je prisutno u svim objektima Dječjeg vrtića Matulji. Kako u Matuljima, tako i u Rukavcu, Jušićima, Brešcima, Brgudu, Munama i Rupi-Lipi. Mićim domaćin festivalom želimo obilježiti na poseban način, povezati prošlost i sadašnjost, pružiti priliku velen i mićen da zajedno uživaju i druže se uz čakavsku besedu. Na Mićim domaćin festivalima koje smo do sada održali, uz domaćina iz Dječjeg vrtića Matulji. Cilj festivala je širenje krugova prijateljstva i povezivanje mićih i velih čuvara tradicijske kulture iz različitih sredina kazala je Jelena Stepić, ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji.

error: Content is protected !!