U oku kamere: Slikovnica ‘Mačak z Voloskega’ predstavljena opatijskim mališanima

macak_z_voloskega_opatija_knjiznica_vce (2)

S puno pitanja i veselih komentara Elizabet i Vedran s djecom su prošetali po Voloskom, družili se s vološćanskim mačkama, crtali mačke… Sve je bilo u znaku mačaka, pa čak i čokoladni kolačići kojima su autori počastili najdraže goste.

Opatija – Na dječjem odjelu Halugica Gradske knjižnice i čitaonice u Opatiji prekjučer je predstavljena slikovnica Mačak z Voloskega autora Elizabet Jovanović i Vedrana Ružića. Djecu i njihove roditelje u veselu priču uveo je Vedran Ružić svirkom na kontrabasu.

macak_z_voloskega_opatija_knjiznica_vce (3)

Elizabet Jovanović čitala je slikovnicu o ljubavi dvoje vološćanskih mačaka praćena Vedranovim ˝Mijauc bluesom˝. S puno pitanja i veselih komentara Elizabet i Vedran s djecom su prošetali po Voloskom, družili se s vološćanskim mačkama, crtali mačke… Sve je bilo u znaku mačaka, pa čak i čokoladni kolačići kojima su autori počastili najdraže goste.

– Bilo mi je simpatično videt kako deca crtaju mačke i kako se ne boje reć da ja ne crtan niš boje nego oni. Dok san in sopal kontrabas oni su hodili k mene da provaju sost ti isti veli instrument! Presretan san zbog ovega događaja jer stvarno najveći čovek vavek ostaje otrok va živote! Mjauc!, rekao nam je Vedran.

macak_z_voloskega_opatija_knjiznica_vce (1)

A Elizabet dodala: ˝Ovi mići, a va srcu tako veli judi prezeli su me celu. Probudili miću Betu va meni. I si smo skupa zatancali tanac mačak z Voloskega. Va jedno kolo od ljubavi s Vedranon i Betun se prijeli i zatancali. Povidat š njimi štoriju od mačak bila j’ sreća najveća. Kad zasopli su s Vedranon, s namun iskali Vedranu Betu va slikovnice, crtali mačke…

Va jednon trenu jedan mići je veselo skočil i zazijal: ‘Pa ovo je po domaći!’ Sreća va očimi toga diteta ostat će va mojen srcu zavavika. Nima veće ljubavi od ljubavi va očimi diteta. Ka dušu tepli, s kun srce tanca.˝

macak_z_voloskega_opatija_knjiznica_vce (4)

macak_z_voloskega_opatija_knjiznica_vce (5)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!