U OKU KAMERE Svečano otvoren “Advent s najljepšim pogledom” @ Kastav

Prvi je dan kastavskog Adventa protekao u pozitivnoj i veseloj atmosferi, a za vjerovati je da će tako biti u sve dane ove manifestacije.

Kastav – Svečanim paljenjem lampica u Adventskom parku na Fortici započelo je drugo izdanje “Adventa s najljepšim pogledom” koje će potrajati sve do posljednjeg dana prosinca. Sve je započelo radionicom izrade božićnih ukrasa koja je u Ured Djeda Mraza privukla brojne mališane koji su potom zajedno okitili božićno drvce na Lokvini, a nakon paljenja lampica sva su djeca s ponosom uživala u svom radu.

Nastavak prvog dana Adventa u Kastvu održao se također na Lokvini, ali u crkvici sv. Trojice gdje je svečano otvorena izvrsna izložba “Božić” koja predstavlja radove odgojiteljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.

Nakon uzbudljivih događanja na Lokvini, nastavak programa odvijao se u Adventskom parku Fortica gdje je brojne posjetitelje glazbenim programom u svečanost otvaranja uvela izvrsna Andrina Frleta i njen Vintage Factory, a vrhunac večeri je svakako bio trenutak kada je, nakon nekoliko prigodnih riječi, gradonačelnik Matej Mostarac pritisnuo veliki crveni gumb i pokrenuo ne samo paljenje lampica i dekoracija već i stroja za umjetni snijeg koji je dao poseban doprinos ionako prekrasnoj atmosferi, a na radost najmlađih.

No, tu nije bio kraj svečanosti. Koji trenutak kasnije, dok su posjetitelji uživali u glazbi i ponudi kastavskih ugostitelja, pokrenute su instalacije Visualia festivala Pod Ložun, na Lokvini i Žudiki i već prvi susret s njima oduševio je sve generacije. Svakako je najbajkovitija Žudika i cijeli ambijent koji je teško opisati riječima već ga treba doživjeti. Na Lokvini i Pod Ložun bilo je veslo i zabavno za sve generacije jer su instalacije jednostavno toliko zanimljive da im je teško odoljeti.

Poseban doživljaj koji će zasigurno pamtiti imalo je i 30-ak šetača koji su sudjelovali u prvoj i odličnoj adventskoj šetnji “S feralići po Loze i Kastve”, predvođeni članovima PD Viškovo, a koji su se noseći ferale i prigodne svjetlosne kapice Djeda Mraza uputili u hod kroz šumu uživajući u atmosferi.

Bio je to doista poseban doživljaj kojeg će oni koji nisu bili moći doživjeti i 23. prosinca. Bilo kako bilo, prvi je dan kastavskog Adventa protekao u pozitivnoj i veseloj atmosferi, a za vjerovati je da će tako biti u sve dane ove manifestacije. Subota već donosi novu priliku za uživanje u Kastvu jer već u 11 sati Pod Ložun kreće Božićni prodajno-humanitarni samanj Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, od 16 sati ponovno će zasjati Visualia instalacije dok će u Adventskom parku Fortica koncerte održati In Between i Fanaa Band. Od 16 sati će i Ured Djeda Mraza biti otvoren za svih, a tijekom cijelog dana kastavski će ugostitelji ponuditi izvrsnu ponudu. Puno je razloga za posjet Kastvu, ne bi ga trebalo propustiti….

error: Content is protected !!