U oku kamere: U Matuljima otvorena 10. nacionalna izložba Mladi@Inovacije

– Mladi inovatori koji su se na izložbi ranijih godina predstavljali sa svojim radovima ostali su vezani uz savez i sudjeluju u organizaciji ovogodišnje izložbe. Neki od njih su poduzetnici i svoje su ideje primijenili u praksi, pa su najbolji primjeri pozitivnog značaja inovativnosti, poručili su organizatori.

Matulji – Jubilarna 10. nacionalna izložba Mladi@Inovacije, svečano je otvorena jučer u sportskoj dvorani u Matuljima. Na izložbi je predstavljeno preko 50 najboljih radova iz cijele Hrvatske, a u sklopu jubilarnog izdanja manifestacije održat će se i prvo hrvatsko natjecanje u 3D modeliranju. I posjetitelji će imati prilike isprobati 3D printere i upoznati se s njihovim načinom rada, a održat će se i niz praktičnih radionica posvećenih različitim tehnikama i djelatnostima.

– Prije deset godina ova izložba pokrenuta je u Kastvu, koji nam je bio jedini domaćin prvih pet godina. No, naša želja bila je da ova izložba bude putujuća po Primorsko-goranskoj županiji, tako da nam je drago da se u nju uključio prvo Bakar, a evo sada i Matulji. Na izložbi će mladi posjetitelji moći i sami dobiti informacije kako se uključiti u naše radionice, dobiti mentora za pomoć razvoju svoje ideje, ali i pogledati najbolja rješenja iz čitave Hrvatske, kazao je Kazimir Mihić, predstavnik Saveza inovatora Primorsko-goranske županije prilikom najave manifestacije, istaknuvši da je većina radova djelo srednjoškolaca, iako postoje i radovi mladih ljudi s fakulteta, ali i naprednijih učenika viših razreda osnovnih škola.

– Mladi inovatori koji su se na izložbi ranijih godina predstavljali sa svojim radovima ostali su vezani uz savez i sudjeluju u organizaciji ovogodišnje izložbe. Neki od njih su poduzetnici i svoje su ideje primijenili u praksi, pa su najbolji primjeri pozitivnog značaja inovativnosti, zaključio je Mihić.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!