U oku kamere: U Opatiji održan Sajam volonterstva povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera

Sajam je trajao do 10 do 15 sati a posjetilo ga je preko 200 djece i mladih, zbog čega su organizatori zaključili kako će svakako nastaviti s organizacijom sličnih događanja i u narednoj godini.

Opatija – U Kulturnom domu Zora ovog se ponedjeljka održavao Sajam volonterstva povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Na sajmu su se prezentirate udruge i druge organizacije s područja Opatije koje organiziraju i provode volonterske aktivnosti, odnosno udruge kojima se zainteresirani mogu javiti ako se žele uključiti i volontirati. Uz organizatore sajma, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija i Udrugu za razvoj kulture mladih “Kulturni front”, svoju su rad predstavili i Društvo “Naša djeca”, Udruga “Žmergo”, Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije i Klub za športsku rekreaciju Gorovo, održavši kratke prezentacije i podruživši se s brojnim posjetiteljima.

Uz druženje i upoznavanje s radom udruga pripremljen je i jednostavni program, u sklopu kojeg je održano predstavljanje volontera koji dolaze iz inozemstva (Španjolska, Francuska) u sklopu volonterskih razmjena koje organizira Udruga “Žmergo”, kao i predstavljanje Matee Marchini, članice Udruge “Kulturni front” koja je ove godine dobila nagradu “Volonter godine” dodjeljenu od strane Volonterskog centra Rijeka. Između predstavljanja udruga, veselu je atmosferu održavao glazbeni trio iz Hoteljersko-turističke škole Opatija. Sajam je trajao do 10 do 15 sati a posjetilo ga je preko 200 djece i mladih, zbog čega su organizatori zaključili kako će svakako nastaviti s organizacijom sličnih događanja i u narednoj godini.

Sajam volonterstva se organizira u sklopu projekta “Promocija volonterstva i samoorganiziranja mladih” kojeg provode Crveni križ Opatija i Udruga “Kulturni front”, a financijski ga podržava Grad Opatija.

– Volontiranje nije samo humanitarni rad za ekonomski i društveni razvoj zajednice i društva. Ono je i oblik stjecanja vrijednih radnih iskustava, prilika da se upozna nove i zanimljive ljude, kvalitetno provede slobodno vrijeme, ali i razvije samopouzdanje i odgovornost, poručili su organizatori i pozvali sve Opatijce, a pogotovo mlade, da im se pridruže u provođenju društveno korisnih projekata i inicijativa.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!