U OKU KAMERE Umjesto medvjeda, lovci ‘ulovili’ poveću grupu migranata

Umjesto očekivanih medvjeda, lovačka kamera je usnimila – poveću grupu migranada koji su uzvisinu iskoristili za predah na putu preko granice koja se nalazi sasvim blizu lokacije na kojoj su „ulovljeni“.

Rupa – Brdo Plešivica iznad Rupe, jedno od poznatih lovačkih područja gdje lovci pripremaju „gozbe“ za medvjede kako bi ih spriječili da se spuštaju prema selima, zbog tog je razloga opremljeno kamerama koje su danas zabilježili neobične goste.

Naime, umjesto očekivanih medvjeda, kamera je usnimila – poveću grupu migranada koji su uzvisinu iskoristili za predah na putu preko granice koja se nalazi sasvim blizu lokacije na kojoj su „ulovljeni“.

Prema onome što se može vidjeti na snimkama, radi se o grupi od dvadesetak muškaraca mlađe dobi, dobro opremljenih za dugo i iscrpljujuće putovanje, koji su na „migrantskoj rupi“ zastali nadomak cilja – prelaska „shengenske granice“ i ulaska u slobodni prostor Europske unije.

Slične scene česte su u „gornjim“ matuljskim krajevima, a mještani redovito izvještavaju o susretima s migrantima, no ovo je prvi puta da su i zabilježeni jasnom snimkom.

 

error: Content is protected !!