Udruga „I djeci s ljubavlju“ pozvala mališane na audiciju za snimanje himne „Želimo vježbati vid“

Nizu aktivnosti koje pokrećemo cilj je senzibilizacija javnosti o očuvanju vida. Na području Primorsko-goranske županije ne postoji opremljen kabinet koji vrši probir i terapije za djecu od rođenje do 12 godine.

Rijeka – Udruga „I djeci s ljubavlju“ na današnjoj je tiskovnoj konferenciji pozvala sve zainteresirane na online audiciju za snimanje himne „Želimo vježbati vid“.

– U snimanje himne mogu se uključiti djeca i mladi iz cijele Hrvatske, te ih pozivamo da se odazovu u čim većem broju, kako bismo osvijestili važnost očuvanja vida od najranije mladosti. Zato smo u sklopu projekta napravili himnu u hrvatskoj i talijanskoj verziji, kazala je predsjednica udruge Lidija Mjeda.

Udruga „I djeci s ljubavlju“ je 2017. godine je pokrenula nacionalni projekt „Želimo vježbati vid“ pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

– Nizu aktivnosti koje pokrećemo cilj je senzibilizacija javnosti o očuvanju vida. Na području Primorsko-goranske županije ne postoji opremljen kabinet koji vrši probir i terapije za djecu od rođenje do 12 godine. Cilj programa je otvaranje kabineta za vježbanje vida u Rijeci te prevencija slabovidnosti na području PGŽ. Tijekom proteklih godina udruga je djelovala na humanitarnoj bazi i prikupljala sredstva. Potporu su pružale Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i sponzori, uz rad volontera. Od prikupljenih sredstava kupovali smo medicinsku aparaturu, svake godine za jednu Ustanovu u kojoj borave djeca iz PGŽ, kazala je Mjeda.

Materijal za audiciju može se preuzeti na stranicama udruge, a rok prijave je do 13. listopada. Prijaviti se mogu svi od navršenih 7 do 18 godina starosti.

– Nakon završene audicije, komisija će napraviti dvije liste – kandidata koji su prošli audiciju za veliki zbor „Djeci s ljubavlju“ koji će snimati obje verzije himne zajednički i listu 30 najbolje ocijenjenih kandidata koji će snimati dvije verzije himni u studiju. Nakon audio promocije himni, pristupiti će se i snimanju videospota, na kojem se očekuje od kandidata da znaju obje verzije himni napamet, zaključila je Mjeda.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!