Uz bespovratna sredstva za energetsku obnovu kreće uređenje zgrada vrtića u Voloskom i Brgudu @ Matulji, Opatija

Lokalni čelnici potpisali su jučer ugovore s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Opatija, Matulji – Zgrada dječjeg vrtića Volosko te područnog vrtića Veli Brgud uskoro će dobiti „novo ruho“ uz pomoć bespovratnih sredstava za energetsku obnovu, o čemu su ugovor jučer potpisali predstavnici Grada Opatije, načelnik Mario Ćiković uime Općine Matulji te Branislav Hartman i Tomislav Ilić uime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Riječ je o potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva 4c1.3. Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na dostavu projektnih prijedloga za „Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ , a u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

Potpisanim ugovorom Gradu Opatiji odobrena su bespovratna sredstva za energetsku obnovu zgrade područnog dječjeg vrtića u Voloskom u visini 40 posto prihvatljivih troškova energetske obnove, dok preostali dio iznosa treba osigurati Grad. Iz Grada su poručili kako će aplicirati i za programe koji omogućuju sufinanciranje i preostalog dijela troškova.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!