Vatrogasci iz PGŽ-a krenuli u Orebić spašavati kuće i živote

– Prema Orebiću tako su krenuli pripadnici javne vatrogasne postrojbe Rijeka, Krk i Vrbovsko, dok iz Opatije kreću četiri vatrogasca s dva vozila, javili su iz JVP Opatija.

Opatija – Po zapovjedi županijskog vatrogasnog zapovjednika Mladena Šćulca u svezi velikog šumskog požara koji bjesni u Dubrovačko neretvanskoj županiji tj. u mjestu Orebić iz Primorsko-goranske županije upućuju se vatrogasne snage od 19 ljudi i 7 vozila. Prema Orebiću tako su krenuli pripadnici javne vatrogasne postrojbe Rijeka, Krk i Vrbovsko, dok iz Opatije kreću četiri vatrogasca s dva vozila, javili su iz JVP Opatija.

Naime, jutros oko osam sati veliki požar izbio je na Pelješcu, u blizini Orebića, no zbog jakih naleta bure i nepristupačnog terena vatrogasci ga nisu uspjeli ugasiti. Vatrom je ugrožena imovina, kao i životi stanovnika sela Mokalo te je četrdesetak mještana, tijekom dana iz sela evakuirano. Evakuirani su i turisti iz dva obližnja kampa, koji su smješteni na prostor nogometnog igrališta u Orebiću. Vatrogascima na terenu tijekom dana u pomoć su trebala priskočiti i dva kanadera, ali oni nisu mogli djelovati zbog bure pa su sletjeli u splitsku zračnu luku. Vatru trenutačno gase vatrogasci Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik s 10 vatrogasaca i četiri vozila, javne vatrogasne postrojbe Dubrovačkog primorja, Mljeta i Dubrovačkih vatrogasaca te dobrovoljna vatrogasna društva Orebića, Kuna, Putnikovića, Vignja, Korčule i Trpnja te vatrogasci Državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Splita (14 vatrogasaca s četiri vozila) i Državne vatrogasne intervencijske postrojbe iz Šibenika (četiri vatrogasca s dva vozila), a uskoro će im se pridružiti i vatrogasci iz Primorsko-goranske županije.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!