Večeras na rasporedu dva eko predavanja @ Matulji

...ilustracija...

…ilustracija…

Predavanje pod nazivom “Kako biti aktivan građanin u zaštiti okoliša?” na rasporedu je u 17 sati, dok je sat vremena kasnije predviđen početak predavanja “Zdravlje ili otrovi u Vašem tanjuru – u čemu je bit ekološke proizvodnje i potrošnje hrane?”.

Matulji – Udruga Žmergo i Općina Matulji pozivaju sve zainteresirane na dva predavanja, koje će se održati 21. prosinca u općinskoj vijećnici.

predavanja_matulji_zmergo_2016

S početkom u 17 sati, Ana Golja, uni. dipl. arheologinja i predsjednica Udruge Žmergo, će održati predavanje pod nazivom “Kako biti aktivan građanin u zaštiti okoliša?”. Tijekom predavanja građani će moći dobiti informacije kako se uključiti u najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj – Zelena čistka te kako i kome prijaviti neki problem iz okoliša putem usluge Zelenog telefona. Na predavanju će se besplatno dijeliti brošura “Možeš i ti” koja sadrži informacije kako biti samostalan i aktivan građanin u zaštiti okoliša, a također će biti podijeljeni i drugi promotivni materijali vezani uz pravilno odvajanje otpada.

Nakon toga će u 18 sati početi predavanje pod nazivom “Zdravlje ili otrovi u Vašem tanjuru – u čemu je bit ekološke proizvodnje i potrošnje hrane?” kojeg će održati mr.sc. Ranko Tadić, dipl.ing.agr. iz Zadruge AgriBioCert (Omišalj) i Udruge Eko Liburnia (Rijeka). Građani će tijekom ovog predavanja moći nešto saznati o ekološkoj proizvodnji hrane, po čemu je ona drukčija i zbog čega je ona važna. Također, sudionici će dobiti informacije o opasnostima koje možemo pronaći u proizvodima konvencionalne neekološke poljoprivrede i doznati utječe li konzumiranje takve hrane na zdravlje Vašeg tijela.

Predavanja dio su projekta “Jedi lokalno, misli globalno” koji Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Općine Matulji.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!