Večeras ne propustite otvorenje izložbe Sketching connections @ Galerija ‘Cisterna’

Galerija ‘Cisterna’

U Sketchbook Station projektu sudjeluje čak 23 umjetnika koji su birani putem natječaja. Svaki izabrani umjetnik napravio je jedan rad u slobodnoj tehnici (crtež, slika, kolaž, grafika) koji je potom priložio u mapu i poslao na adresu sljedećeg sudionika.

Mošćenička Draga – Otvorenje izložbe Sketching connections zakazano je za danas, 15. lipnja, s početkom u 20 sati u Galeriji Cisterna.

– Izložbom Sketching connections udruga Prizma obilježila je završetak putovanja umjetničke mape i započela novo poglavlje projekta. Izložba Sketching connections do sada je predstavljena u Zagrebu i Buzetu, te nakon Mošćeničke Drage nastavlja svoje putovanje i gostovanja u gradovima u Hrvatskoj. Sketchbook Station projekt osmišljen je kao platforma otvorena za razvoj ideja podložnih modulaciji i transformaciji kroz poticanje kreativnosti. Okupljanje autora različitih umjetničkih izričaja i različitih stupnjeva etabliranosti na međunarodnoj umjetničkoj sceni stvorilo je mikrokozmos radova u kojem dinamika okupljenih autora formira smislenu cjelinu koja funkcionira kao otvoreno djelo, poručili su organizatori uz napomenu da im se pridružite, upoznate mlade domaće i inozemne umjetnike kroz njihove radove, te saznate u kojoj mjeri se pojedini autor otvorio prema publici i podijelio svoje tajne, emocije i promišljanja o životu.

Putujuća izložba “Sketching Connections” provodi se uz financijsku podršku Općine Gračac, može se pogledati do 29. lipnja.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!