Velike količine pravih maruna viđene u Lignju @ Marunada

Posljednji vikend 39. Marunde prošao je u znaku loših vremenskih uvjeta, ali i činjenice da se po prvi puta ove godine nudio pravi lovranski marun u zadovoljavajućim količinama.

Liganj – Posjetitelja nije bilo mnogo, zbog kiše i vjetra, ali oni koji su stigli do Lignja na ”zatvaranje Marunade” mogli su dobiti sve što se i očekuje od takve fešte – živu glazbu, pijaču i klopu, slastice te pečene i sirove marune. Moglo bi se stoga reći da je posljednji vikend 39. Marunde prošao u znaku loših vremenskih uvjeta, ali i činjenice da se po prvi puta ove godine nudio pravi lovranski marun u zadovoljavajućim količinama.

– Konačno se na Marunadi prodaje sirovi i pečeni marun, pa čak se našlo i nešto malo dubenca. Nakon vele suše ipak smo neš i našli, parsto kil, bit će dosta za ova dva dana, kazao je Adriano Gržević, jedan od organizatora liganjskog dijela ”fešte od maruna”. A marun se nije nudio samo u gastronomske, već i u edukativne svrhe, jer u boćariji je uz tradicionalnu izložbu gljiva, ove godine postavljena i izložba maruna i alata za pobiranje njegovih plodova.

Za dobro raspoloženje tijekom dana bili su zaduženi Edi, Kokonić i Dule, a navečer su na sebe tu ulogu preuzeli članovi grupa ”Mustafi” i ”Rollercoaster”. U plodovima maruna i feštanju možete uživati još danas, kada će vas zabavljati grupe ”Pešekani” i ”Maestral” te klapa Cinquina.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!