VIDEO, FOTO: Deset tisuća maškara sudjelovalo na jubilarnoj 35. Međunarodnoj karnevalskoj povorci @ Rijeka

Na karnevalu su sudjelovale i liburnijske karnevalske skupine, kao što su Vavek parićani i Zijat, sost, tancat i pit iz Matulja, Pešekani, i In Bambo Veritas iz Lovrana, 90-60-90 iz Opatije u društvu Opatijskih latarića, Lumber klub Opatija, Zmešani Volosko te Žejanski zvončari. Atmosferu s karnevala pogledajte u priloženim video isječcima, dok veliku fotogalreriju možete pogledati na ovom linku

Rijeka – Riječki karneval jučer je doživio svoje jubilarno, 35. izdanje koje je okupilo 104 maškarane skupine s više od deset tisuća maškara te 71 alegorijskim vozilom. Velika Međunarodna povorka krenula je točno u podne, a otvorili su ga meštar Toni i kraljica Riječkog karnevala Iva Ciceran, gradonačelnik Vojko Obersnel, Morčići, Prve riječke mažoretkinje i Gradska glazba Trsat.

Nakon njih, poznatom rutom kroz centar Rijeke, s glavnom pozornicom na sredini Korza, prošle su brojne maškarane skupine među kojima je bilo i deset inozemnih grupa koje su pristigle iz Italije, Slovenije, Belgije, Crne Gore, Srbije i Makedonije te 12 skupina iz drugih djelova Hrvatske.

Tako su pred brojnom publikom prodefilirale grupe Nuovo Comitato Carnevale Boscarel iz Verone, Bumbar iz Vrbovca , Udruga Bijela golubica iz Vukovara, Dom umirovljenika Kantrida, Udruga umirovljenika iz Crikvenice, Koranti iz Ptuja, Karnevalska grupa Sušački gimnazijalac iz Rijeke, Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, Susjedi iz Rijeke, Nevera iz učeničkog doma Kvarnera, Karnevalska grupa Medicinskog fakulteta u Rijeci, riječki Kampus, Klub studenata Istarski klub Rijeka, Vuka Jazavci iz Karlovca , Karnevalska grupa Par-nepar, Strumički karneval, Klinčaselske mažoretkinje, Karnevalska kumpanija Maškarana maneštra, Les Rodjes Macrâles d’as Boncèles i brojne duge skupine.

Na karnevalu su sudjelovale i liburnijske karnevalske skupine, kao što su Vavek parićani i Zijat, sost, tancat i pit iz Matulja, Pešekani, i In Bambo Veritas iz Lovrana, 90-60-90 iz Opatije u društvu Opatijskih latarića, Lumber klub Opatija, Zmešani Volosko te Žejanski zvončari.

Karnevalsku povorku tradicionalno su zatvorili Halubajski zvončari nakon čega je na moru u riječkoj luci zapaljen Pust uz veliki vatromet, a karnavalsko ludilo nastavilo se na feštama u središtu grada.

Atmosferu s karnevala pogledajte u priloženim video isječcima, dok veliku fotogalreriju možete pogledati na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Video, foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!