VIDEO, FOTO: Snijeg se spustio do mora, sprema nam se pravo zimsko vrijeme narednih dana @ Opatija

Snijeg stvara i probleme u prometu, na matuljskom području zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća, a zbog prometne nesreće u Sloveniji zatvoren je granični prijelaz Pasjak pa se vozila preusmjeravaju na GP Rupa. Let snježnih pahulja zabilježili smo i u video-prilogu koji donosimo u nastavku teksta, a nekoliko fotografija koje smo snimili u Matuljima pogledajte na ovom linku

Opatija – Prava snježna „mećava“ zahvatila je jutros Liburniju, a za razliku od proteklih nekoliko situacija u kojima je zabijelio kraj „pod Učkun“, ovog puta pahulje se spuštaju sve do samog mora. Tako da bi se pod bijelim pokrivačem mogla naći i Opatija, a već sada se nekoliko centimetara snijega zadržava na području Tošine, donjih dijelova Matulja i ostalih područja relativno niske nadmorske visine.

Snijeg stvara i probleme u prometu, na matuljskom području zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća, a zbog prometne nesreće u Sloveniji zatvoren je granični prijelaz Pasjak pa se vozila preusmjeravaju na GP Rupa.

– Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme, poručili su iz Hrvatskog autokluba.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u nastavku tjedna očekuje nas slično vrijeme, ali – s pogoršanjem. Snijeg bi trebao nastaviti snažno padati tijekom današnjeg dana i noći te sutradan, uz razvedravanje u utorak poslijepodne. Temperature će se zadržati oko nule, s time da će ispod ništice pasti u srijedu kada bi u Opatiji živa na termometru mogla pasti i do minus 5 Celzijevih stupnjeva.

Let snježnih pahulja zabilježili smo i u video-prilogu koji donosimo u nastavku teksta, a nekoliko fotografija koje smo snimili u Matuljima pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!