VIDEO: Jasmin Stavros @ Volosko

j_stavros_sm…Jasmin je, paralelno sa zabavljačkom karijerom, gradio i onu u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu…
…Puhački orkestar Lovran snimio je zajedničku pjesmu s Jasminom, a spot pogledajte u nastavku…

Volosko – Nakon uspješnog koncerta Marijana Bana & Diktatora, ovaj petak, u sklopu manifestacije Volosko summer night, nastupiti će Jasmin Stavros. Mjesto održavanja koncerta je Vaterpolo plato, početak koncerta ja zakazan za 22 sata, a na vama je samo da dođete.
Inače, Jasmin je jedan od najcjenjenihih hrvatskih zabavljača, a počeci njegove karijere obilježeni su drugačijim glazbenim izričajem od onog što radi danas. E pa, jeste li znali da je Jasmin završio glazbenu akademiju?!
Završio je osnovnu glazbenu školu (klavir) i srednju glazbenu školu (kontrabas). Od dvanaeste godine svira bubnjeve, a već sa 15 godina profesionalno svira u brojnim splitskim sastavima: Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More. 1973. godine počinje otkrivati jazz glazbu, a od 1978 godine radi kao studijski bubnjar u Jugotonu (današnja Croatia Records). Bio je jedan od najtraženijih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji. Surađivao je s Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duškom Lokinom, Mišom Kovačem, Ivicom Šerfezijem, Nedom Ukraden, Ljupkom Dimitrovskom i brojnim drugim glazbenicima. Najveći financijski uspjeh mu je donijela pjesma Julie, koju je snimio s Danijelom. 80-ih godina je otišao u Ameriku, gdje se zadržao dvije godine i završio privatnu jazz akademiju Stanley Spector u New Yorku. Kao jedan od najboljih studenata i zapravo najbolji student iz Europe dobio je 1982. godine zelenu kartu za boravak u Americi. Prije odlaska u Ameriku svirao je 4 godine udaraljke u HNK, a dirigirali su mu: Vjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Silvije Bombardelli, Boris Papandopulo. Paralelno je snimao ploče i svirao u bendu Olivera Dragojevića i Meri Cetinić.
Toliko o Stavrosu… Petak, 8. srpanj, pravac Volosko, na porciju zabave, koju organizira Mjesni odbor Volosko…
Jasmin Stavros, Puhački orkestar Lorvan & Klapa Batula

Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Ban i Jole ‘zapalili’ publiku @ Volosko, Lovran
Vodič kroz događanja za vikend @ Liburnija
VIDEO: Volosko summer time 2011.

error: Content is protected !!