VIDEO: Lovran spremno dočekuje 5. godišnje doba – Najavljen Lovranski karneval

Toni Družeta, Nataša Cibić Poznić, Radovan Trinajstić i Ilan Viskić

– Centralno događanje i ove godine će biti velika Međunarodna maškarana povorka koja će se održati 4. veljače. Očekuje se veliki odaziv maškaranih grupa, a osim grupa s Kvarnera i Istre dolaze nam gosti iz Slovenije, dok će Grobnički dondolaši po prvi put gostovati u Lovranu, što nas posebno veseli, rezimirao je Trinajstić. Što su još istaknuli sudionici tiskovne provjerite u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Zubijada

Rijeka – Sve je spremno za ovogodišnje pusno ludilo u Lovranu, najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji Toni Družeta, zamjenik općinskog načelnika, Nataša Cibić Poznić iz Turističke zajednice općine Lovran, Radovan Trinajstić, predsjednik pusnog društva Toronjera i Ilan Viskić, predstavnik maškarane udruge Pešekani.

– Sve počinje na Antonju, 17. siječnja, u 17 sati tradicionalnim mimohodom od hotela Excelsior do centra mjesta tj. trga Slobode gdje će se održati tradicionalna primopredaja ključa od strane općinskog načelnika i dizanja pusta uz nezaobilazno sviranje Toronjere uz fritule i kuhano vino. Kao i svake godine s nama će biti Žejanski zvončari, Puhački orkestar Lovran, a druženje će dodatno začiniti Duško Jeličić Dule i njegova Bonaca, istaknuo je Radovan Trinajstić ispred punsog društva Toronjera.

– Sat vremena kasnije u prostoru galerije Laurus upriličit ćemo otvorenje izložbe dječjih crteža “Peto godišnje doba” te fotografija foto kluba Color iz Rijeke, kazao je Trinajstić te ujedno i najavio ‘Ples pod maskama’ u organizaciji Udruge umirovljenika koji će se održati u Kinu Sloboda.

Karnevalska povorka u Lovranu

Sljedećeg vikenda, točnije u subotu, 27. siječnja od 11 sati na rasporedu je maškarana Zubijada, a od 17 sati turnir u mori japonese.

– Sastanak maškaranih grupa koje sudjeluju na Međunarodnoj karnevalskoj povorci zakazan je za četvrtak, 1. veljače s početkom u 18 sati u restoranu Kvarner. Do sada smo zaprimili 30 prijava, a ostalo je deset praznih mjesta. Ovim putem pozivamo sva pusna društva i udruge da ispune prijavnicu i sudjeluju na našoj povorci. Centralno događanje i ove godine će biti velika Međunarodna maškarana povorka koja će se održati 4. veljače. Očekuje se veliki odaziv maškaranih grupa, a osim grupa s Kvarnera i Istre dolaze nam gosti iz Slovenije, dok će Grobnički dondolaši po prvi put gostovati u Lovranu, što nas posebno veseli, rezimirao je Trinajstić.

U petak, 9. veljače, od 18 sati na rasporedu je još jedna filmska večer na kojoj će biti prikazane amaterske snimke dosadašnjih karnevala. Dan kasnije, 10. siječnja u restoranu Kvarner održat će se dva maškarana plesa. Prvi s početkom u 16 sati rezerviran je za mališane, dok će odrasli plesni podij zauzeti u večernjim satima.

ARHIVA

Od najavljenih događaja do kraja karnevala održat će se jajarski dan i spaljivanje pusta na samu Pepelnicu.

Ove godine aktivnije smo se uključili u organizaciju karnevala, a osim što ćemo sudjelovati na samom otvorenju i organizaciji povorke, osmislili smo i dodatni program za spaljivanje pusta, dodao je Ilan Viskić, predstavnik udruge Pešekani.

Važnost karnevala prepoznala je turistička zajednica koja se i ove godine uključila u organizaciju i pripremu.

– Nadam se da će i ovogodišnji karneval biti uspješan kao i dosadašnjih godina, što se tiče same organizacije, ali i turističkih posjeta. Brojni turisti nam dolaze isključivo zbog lovranske povorke, a lani smo ostvarili 3271 dolazaka i više od 8 tisuća noćenja što je odličan rezultat za zimske mjesece, dodala je Nataša Cibić Poznić iz TZ-a Lovran.

Toni Družeta pozvao je sve ljubitelje maškara da posjete Lovran i da uživaju u programu koji su pripremili.

Što su još istaknuli sudionici tiskovne provjerite u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Raspored događanja…
17. SIJEČNJA 2018., SRIJEDA
Trg Sv. Jurja, 17:00 sati Otvaranje Karnevala Lovran 2018 – Dizanje Pusta
17. SIJEČNJA 2018., SRIJEDA
Trg Slobode, galerija Laurus, 18:00 sati Otvaranje izložbe dječjih crteža i fotografija “Peto godišnje doba”
17. SIJEČNJA 2018., SRIJEDA
Trg Slobode, kino Sloboda, 18:00 sati Ples pod maskama, organizator Udruga umirovljenika Lovran
27. SIJEČNJA 2018., SUBOTA
Lovranski mul, 11:00 sati Zubijada – maškarani ribolov organizator SRD Zubatac Lovran
27. SIJEČNJA 2018., SUBOTA
Tržnica Lovran, caffe bar Tržnica, 17:00 sati Turnir mora japonese, organizator „In bambo veritas“ Lovran
01. VELJAČE 2018., ČETVRTAK
Restaurant Kvarner, 18:00 sati Sastanak maškaranih grupa Međunarodne karnevalske povorke Lovran
03. VELJAČE 2018., SUBOTA
Društveni dom Liganj, 16:00 sati Dječja maškarana reduta, Ples pod maskama
04. VELJAČE 2018., NEDJELJA 14:00 sati
MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA LOVRAN 2018
09. VELJAČE 2018., PETAK
Galerija Laurus, 18:00 sati Prikazivanje amaterskih snimaka Karnevala
10. VELJAČE 2018., SUBOTA
Restaurant Kvarner, 16:00 sati Dječja maškarana reduta,
11. VELJAČE 2018., NEDJELJA 10:30 sati
JAJARSKI DAN – POBIRANJE JAJI
14. VELJAČE 2018., SRIJEDA
Lovranski mul, 17:00 sati Spaljivanje Pusta

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!