VIDEO: Marunada @ Dobreć

marun…nakon Lovrana, fešta od maruna seli se u gornje krajeve… Na redu su Liganj i Dobreć…
…osim gastronomskog djela, ovaj vikend sve zainteresirane očekuje i jedna zanimljiva biciklijada…

Dobreć, Lovran – Ovaj vikend i to u trajanju od dva dana slijedi nastavak Marunade, a Dobreć je mjesto zbivanja. Nastavak tulumarenja, u znaku maruna, održati će se u subotu uz Gemajzere i Belfast food, dok je nedjelja rezervirana za Mustafe, dječje zborove i Puhački orkestar Lovran.
Osim gastronomsko – zabavnog karaktera ovaj vikend obilježiti će sportski duh, naime u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Marun iz Lovrana održati će se 8. izdanje utrke ‘Giro di Marunada’. Za one željne bicikliranja napomenut ćemo da je ruta utrke slijedeća: Lovran (mul), Liganj, Lovranska Draga, obronci Učke, Dobreć. Pa tko voli – nek se pridruži.
Osim Dobreća, i u Lovranu slijedi nastavak fešte za nepca, točnije, u hotelu Park održati će se izložba kolača i slastica od maruna.
I jedna zanimljiva vijest za kraj…
Lovranska marunada uvrštena je u deset najboljih europskih gastro festivala ove jeseni prema izboru uglednoga britanskog lista Guardian. Tako je ova svečanost od kestena preporučena znatiželjnim turistima i gurmanima, baš kao i poznate manifestacije izvan Hrvatske, poput fešte lješnjaka i kestena na talijanskoj Sardiniji, voća i jabukovače u norveškom Hardangeru, čili paprike u francuskom Espeletteu i maslina na španjolskoj Mallorci. (HRT)
marunada_bick
Belfast Food – Van iz grada

N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!