VIDEO: Matjaž Kek nakon derbija – Teško mogu sve ovo razumjeti

Matjaž Kek

Matjaž Kek

Kao trener i čovjek sam zadovoljan za ono što je bilo na igralištu. Ono što je bilo vani nije dobro i želio bih da je toga što manje. Ne znam kamo vodi ta sva mržnja… Igrači su sve to skupa izdržali, odigrali agresivnu, pravu prvenstvenu utakmicu gdje je Hajduk pritiskom došao do prednosti, rekao je Matjaž Kek koji se osvrnuo i na događaje koji su nedvojbeno utjecali na događaje na travnjaku. Video isječke s izjavama pogledajte u nastavku teksta…

Rijeka – Promuklog glasa i razočaranog izraza lica došao je Matjaž Kek pred novinare nakon 135. jadranskog derbija. Razlog nije rezultat koliko svi oni ne nogometni događaji koji su dopirali s tribina stadiona u Dugopolju.

– Mislim da je šteta što na kraju, kada nam je poništen regularan pogodak, nismo realizirali bolju igru i bolje prigode. Bilo je stvarno teško, od prve minute se vidjelo kakav će biti pritisak. Kao trener i čovjek sam zadovoljan za ono što je bilo na igralištu. Ono što je bilo vani nije dobro i želio bih da je toga što manje. Ne znam kamo vodi ta sva mržnja… Igrači su sve to skupa izdržali, odigrali agresivnu, pravu prvenstvenu utakmicu gdje je Hajduk pritiskom došao do prednosti. U drugom poluvremenu smo dobro reagirali, bolje trčali. Šteta što se ovaj veliki derbi nije igrao na Poljudu, rekao je Matjaž Kek koji se osvrnuo i na događaje koji su nedvojbeno utjecali na događaje na travnjaku.

Stolice koje su letjele prema Jajalu i Keku i sva slava uvreda ono su čemu, svi će se složiti, nije mjesto u nogometu.

– Šteta, nepotrebno… To su stvari koje su po život opasne. Nije bilo lako i zbog toga me veseli što je na igralištu bilo poštovanja, što su igrači skupa izašli s terena i to je vjerojatno najveća pobjeda u ovoj utakmici. Naša je želja biti igrati u normalnim uvjetima a ovo je bilo na rubu. Dva kluba neka budu veliki rivali, ali su hrvatski klubovi, igraju u hrvatskoj ligi i iako sam stranac teško mogu ovo razumjeti – dodao je trener Rijeke.

Zoran Kvržić još je jednom bio strijelac na gostovanju kod Hajduka. Dubinska lopta, ”uvaljivanje“ ispred domaćeg braniča i rutinska realizacija iz voleja…

– Što reći, prvo poluvrijeme smo malo ušli oterećeni svime što se događalo oko terena… Puno smo bolja momčad od Hajduka i to smo dokazali u drugom poluvremenu. Pogodak? Sreća! – uz osmijeh na licu rekao je Zoran Kvržić.

Ivan Vargić bio je uglavnom besposlen u drugom poluvremenu što puno govori o tome kako se odvijala utakmica. Na kraju teško iščupan bod iako je dojam da je Rijeka bila bliža pobjedi.

– Kada se sve zbroji mislim da smo ti koji možemo žaliti za bodovima. U ovakvoj atmosferi uspjeh je odigrati neodlučeno s Hajdukom. Drugo poluvrijeme kada smo skupili glave pokazali smo da smo bolji i na kraju zasluženo zabili pogodak za remi – dodao je Ivan Vargić.

Nikola Cvjetović / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: Marin Ružić
Video: HNK Rijeka

error: Content is protected !!