VIDEO: Najavljen 13. Liburnijski malonogometni maškarani turnir @ Matulji

Marin Golemac i Sandro Ladavac

Dječji turnir održat će se u sportskoj dvorani u Matuljima od 9 do 13 sati, dok će seniori odmjeriti snage SC Damar u Rukavcu od 13 sati.

Matulji – Sandro Ladavac i Marin Golemac ispred organizatora, KM IDS-a Liburnije i MNK „Kvarner“ najavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji 13. izdanje Liburnijskog malonogometnog maškaranog turnira koji će se održati ove subote, 27. siječnja, na dvije lokacije.

– Ove godine očekujemo stotinjak djece, 200-tinjak seniora i oko 500-tinjak posjetitelja turnira. Ujutro u sportskoj dvorani u Matuljima od 9 do 13 sati održat će se međunarodni maškarani turnir za djecu rođenu 2009. i mlađe te će tom prilikom snage odmjeriti stotinjak malih nogometaša iz liburnijskih malonogometnih klubova, ali nadamo se slovenskih i talijanskih ekipa koji ne propuštaju sudjelovanje na našem turniru. Naravno već jedanaest godina takmiče se djeca iz cijele Liburnije i dijela Istarske županije, istaknuo je Golemac i pozvao roditelje, noniće i none da dođu bodriti male nogometaše.

Seniorski dio, koji će se u poslijepodnevnim satima održati u SC Damar. najavio Sandro Ladavac.

– Drugi dio turnira odnosi se na turnir za seniore koji će se održati u SC Damar u Rukavcu od 13 do 21 sat koji je postao prepoznatljiva i vrlo privlačna manifestacija, može se reći brend Liburnijskog kraja što govori podatak da već tradicionalno 20-tak prijavljenih ekipe s područja cijele Liburnije, ali i dijela Istarske županije Da je turnir postao brend maškarane tradicije Liburnijskog kraja najbolje govori podatak da su nam se ekipe same javljale i raspitivale prije Božića. Ovim putem .u ime organizatora i svoje osobno zahvaljujem se svim sponzorima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnjeg turnira i zahvaljujuć kojima će se održati ovogodišnje izdanje turnira, dodao je Ladavac.

Podsjetimo, Malonogometni klub «Kvarner» iz Matulja u suradnji s Klubom mladih IDS-a Liburnije od 2005. do 2017. godine organizirao je 12 malonogometnih maškaranih turnira za djecu i maškarane seniorske grupe.

– Kroz jedanaest godina nastupilo je preko 1000 djece iz Hrvatske i inozemstva i oko 1500 sudionika seniorskih maškaranih grupa iz Istre, Liburnije i Primorja. U posljednjih dvanaest godina održavanja turnira za djecu i mlade sa zdravstvenim problemima ili lošeg imovinskog stanja prikupljeno je preko 300 tisuća kuna. Iako se tradicionalno u sklopu turnira održavala i humanitarna akcija „Mladi za mlade“, ove godine zbog financijske situacije oko organizacije turnira, humanitarni dio turnira neće se održati, rezimirao je Ladavac i pozvao sve ljubitelje maškara i nogometa da im se ove subote pridruže.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!