VIDEO: Sutra se održava 2. izdanje utrke Učka trail @ Mošćenička Draga

Prošlogodišnji start utrke  @ Mošćenička Draga

Prošlogodišnji start utrke @ Mošćenička Draga

Učka trail jedinstveni je spoj mora i planine, mediteranske klime, raznolike šumske vegetacije, plavog i zelenog, s predivnim pogledima na Kvarnerski zaljev i otoke te Istru na zapadu.

Mošćenička Draga – Ove subote, 13. rujna, održat će se trail running natjecanje pod nazivom ‘Učka trail’. Start utrke je zakazan za 9 sati u samom centru Mošćeničke Drage, a natjecatelji podijeljeni u dvije težinske kategorije – Green (41km) i Blue (25km) – trčati će po obroncima Učke.

– Osim natjecanja, Učka Trail je svojevrsno putovanje kroz zaštićeni prirodni krajolik Parka prirode Učka, koje vam pruža mogućnost da vidite i doživite mjesta u kojima su povijest, tradicija, mitologija i drevne legende isprepletene sa prirodnim ljepotama čineći tako ovo natjecanje posebnim i nezaboravnim. Utrka prati uske šumske staze i puteljke, uz pokoji kilometar makadama i asfalta, vodeći vas istočnim (kvarnerskim) padinama planine Učka, a jednim dijelom i njenim širokim grebenom, poručili su organizatori, te napomenuli da je prijavljeno 209 natjecatelja iz deset zemalja (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Austrija, Njemačka, Kazahstan, Južnoafrička Republika, Francuska, Italija i Njemačka).

I. M. / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!