Vijeće produžilo beneficije za zakupce gradskih prostora: Urednim platišama značajni popusti @ Opatija

ARHIVA

Zakupcima gradskih prostora odobren je popust na mjesečnu najamninu u iznosu od 10 posto te čak 50 posto u prosincu. Trošak za proračun iznosit će oko 860 tisuća kuna.

Opatija – Beneficije za zakupce gradskih poslovnih prostora, barem onih koji redovito plaćaju najamninu i svoje obaveze prema gradskoj blagajni, nastavit će se i u 2018. godini odlukom Gradskog vijeća sa sjednice održane u utorak.

– Ovo je prijedlog Odluke o davanju u zakup i kupoprodaji suvlasničkog dijela poslovnog prostora koji se ponavlja već pet godina. Ta odluka potaknula je i uredno plaćanje obaveza prema Gradu Opatiji, pa je uspješnost naplate naših najmova dosegla blizu 80 posto, kazala je Vjera Ljubanović, viša stručna suradnica za upravljanje imovinom.

Naime, zakupcima gradskih prostora odobren je popust na mjesečnu najamninu u iznosu od 10 posto te čak 50 posto u prosincu, a prvi put ova odluka donesena je 2012. godine, u vrhuncu gospodarske krize. Međutim, usprkos promijenjenim uvjetima na tržištu, kako se navodi u obrazloženju odluke, „Grad Opatija nastavlja s politikom ublažavanja otežanih uvjeta poslovanja naših zakupaca“. Trošak za proračun iznosit će oko 860 tisuća kuna.

– Iako se radi o smanjenju nenamjenskih prihoda Grada, koja su značajna, a koja se koriste za financiranje javnih potreba u predškolskom odgoju, sportu, kulturi, vatrogastvu, osnovnom školstvu, socijali i zdravstvu, predlažemo donošenje izmjene Odluke kako bi se našim zakupcima ovom olakšicom i u 2018. godini pomoglo u prevladavanju otežane gospodarske situacije, naveo je gradonačelnik Ivo Dujmić u obrazloženju koje su prihvatili vijećnici.

O prijedlogu odluke održano je i javno savjetovanje, koje nije polučilo prevelik interes – stigao je tek jedan komentar kojim je predloženo da se i ostalim gospodarstvenicima pomogne na sličan način, smanjenjem troškova koncesijskih odobrenja, no odbačen je jer nije bio vezan uz sadržaj odluke.

Davor Žic / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!