Vodič kroz događanja za vikend @ Liburnija

festival_vatrometa…na Učki se vozi brdska utrka, a diljem matuljske općine bicikli i ”cipelcugovi”…
…dan će završiti Festivalom vatrometa na opatijskoj Slatini…

Matulji, Učka, Opatija – Subota će proći u znaku sporta i rekreacije te spektakularnih eksplozija – sve će započeti već u ranim jutarnjim satima na matuljskom ”štacijonu” gdje se održava ”Matujska kartulina”, jedinstveno događanja koje povezuje dobru klopu na Ceste domaće hrani, biciklijadu, pješačnje i razgledavanje matuljskih turističkih znamenitosti.
Oni koji prođu granice matuljske općine i stignu sve do Učke, imat će priliku uživati i u još jednom izdanju kultne brdske utrke u kojoj će sudjelovati preko sedamdeset vozača različitih kategorija.
brdo_ucka_2011-1
Zanimljivo će ove subote biti i u Opatiji. Za početak, svi oni koji nisu stigli do sada, mogu pogledati izložbu posvećenu stotoj obljetnici dovršenja opatijskog obalnog šetališta, a koja će se u umjetničkom paviljonu Juraj Šporer zadržati do 10. srpnja, a umjetnosti će biti i na Slatini gdje je postavljena izložba fotografija morskih motiva uhvaćenih objektivima vrhunskih domaćih fotografa.
Za kraj, ostaje jedan klasični koncert i veliki festival vatrometa. Rezultat projektne aktivnosti i druženja u ’staroj dami’, predstavit će sudionici European Sound Interchange projekta, koji su tijekom čitavog tjedna boravili u Opatiji. S početkom u 20 sati, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner nastupit će orkestrar Purpur, pod ravnanjem maestra Wolfganga Dörnera.
Na Slatini se održava drugi Festival vatrometa, a osim u spektakularnim eksplozijama, publika će moći uživati i u zabavnom programu koji će započeti u 21 sat, a za zabavu je zadužena grupa Lady Luna. Bit će tu i ugostiteljske ponude.
Lady Luna – Afrikancija

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!