Zapaženi Silvestar Pulić i Massimiliano Marcel: Nove nagrade učenicima Glazbene škole “Mirković” @ Opatija

Oba mlada glazbenika učenici su klavira u klasi prof. Nataliye Marycheve, a na renomiranom međunarodnom natjecanju osvojili su Primo premio (prvu nagradu) u kategoriji kandidata od 14 do 19 godina.

Opatija – Učenici 3. razeda Srednje glazbene škole “Mirković” Silvestar Pulić i Massimiliano Marcel ostvarili su nedavno zapažen nastup na na 6. međunarodnom glazbenom natjecanju “Citta di Palmanova” koje se održalo u palmanovskom Teatro Gustavo de Modena.

Oba mlada glazbenika učenici su klavira u klasi prof. Nataliye Marycheve, a na renomiranom međunarodnom natjecanju nastupili su s djelima Johanna Sebastiana Bacha i Fredericha Chopina i osvojili Primo premio (prvu nagradu) u kategoriji kandidata od 14 do 19 godina.

Massimiliano Marcel i Silvestar Pulić nastupili su nedavno i na 10. međunarodnom pijanističkom natjecanju “I giovani musicisti – Citta di Treviso” koji se održao sredinom travnja u Teatro Aurora Treviso. Natjecali su se u kategoriji od 15 do 17 godina te je Massimiliano primio 3. nagradu a Silvestar priznanje za sudjelovanje.

Zbog svojih uspjeha oba učenika primaju potporu za školovanje od Grada Opatije.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!