Započela rekonstrukcija ceste Carmen Sylva @ Opatija

grad_sm…vrijednost radova je oko sedam milijuna kuna, a izvođač je Goran graditeljstvo iz Delnica…
…javna prezentacija privremenoga prometnog rješenja Ceste Carmen Sylva i Ulice Vrutki bit će održana u srijedu, 9. ožujka, u 18 sati u Vili Antonio…

Opatija – U uredu gradonačelnika Ive Dujmića održana je jučer konferencija za medije povodom najave početka radova na rekonstrukciji ceste Carmen Sylve čija je vrijednost oko sedam milijuna kuna.
Rekonstrukcija ceste trebala bi stanovnicima naselja Zora i Plahuti omogućiti znatno bolje odvijanje prometa te lakši pristup kućama. Izvođač radova je Goran graditeljstvo iz Delnica, koji će u jednom manjem dijelu surađivati i s opatijskim Komunalcem. Gradonačelnik Ivo Dujmić istaknuo je da je Grad u cijelosti osigurao sredstva, te napomenuo da je rekonstrukcija ove ceste bila planirana još 2004. godine.
– Usprkos osiguranim sredstvima, zbog neriješenih imovinsko –pravnih poslova radovi nisu mogli započeti, pojasnio je Dujmić.
U sklopu rekonstrukcije obavit će se i drugi radovi, pa će se tako poboljšati javna rasvjeta, riješiti problem oborinskih voda i sanitarne kanalizacije, te izgraditi nova trafostanica. Voditelj gradskoga Tehničkog odsjeka Raul Degano istaknuo je da će za vrijeme ovih radova biti otežano prometovanje ovim dijelom Opatije, pogotovo ulicom Vrutki, a povremeno će pristup u naselja biti dozvoljen samo interventnim vozilima.
– Za vrijeme radova, kako neće moći parkirati u ulici, odnosno na mjestima gdje inače ostavljaju svoja vozila, stanovnici ovog područja moći će besplatno parkirati na svim gradskim parkiralištima, kazao je Dujmić.
Javna prezentacija privremenoga prometnog rješenja Ceste Carmen Sylva i Ulice Vrutki bit će održana u srijedu, 9. ožujka, u 18 sati u Vili Antonio.
Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!