Zasvirajmo harmoniku – Karmen Antunović pridružila se timu Glazbene škole Mirković @ Volosko

Voditeljica je prof. Karmen Antunović diplomirala je na studiju klasične harmonike na Muzičkoj akademiji u Puli u klasi B. Zagoranskog.

Volosko – Najmlađim polaznicima glazbene škole „Mirković“ nedavno akademska glazbenica Karmen Antunović predstavila je djeci harmoniku koja se može početi svirati već od predškolske dobi. Naime, harmoniku smo često navikli slušati u narodnoj ili zabavnoj glazbi, ali je ona itekako prisutna i u klasičnoj, jazz ili plesnoj glazbi. Harmonika je instrument s velikim sviračkim mogućnostima te svirač može samostalno svirati bez pratnje drugih instrumenata i postići bogat izražajan glazbeni dojam.

– Uz ponudu programa glazbenog školovanja za violinu, klavir, gitaru, klarinet, flautu i solo pjevanje Glazbena škola „Mirković“ poziva sve zainteresirane za učenje harmonike da se jave u školu radi predbilježbi za pohađanje glazbene škole ili tečaja, javili su iz škole.

Karmen Antunović (prof. harmonike) dobitnica je velikog broja nagrada na brojnim natjecanjima, a ”Matica Hrvatska“ ju je izabrala da u sklopu ciklusa koncerata „Mladi glazbenici u Matici Hrvatskoj“ 2010. godine održi samostalni koncert u koncertnoj dvorani Matice Hrvatske gdje se predstavila djelima pisanim isključivo za klasičnu harmoniku. Dobitnica je državne stipendije od strane MZOS-a te je bila stipendistica tijekom cijelog studija. Aktivno održava nastupe kao članica raznih komornih sastava i kao solistica na raznim koncertima klasične glazbe te kulturnim manifestacijama i festivalima. Usavršavala se na majstorskim tečajevima prestižnih svjetskih pedagoga i izvođača na klasičnoj harmonici kao što su Vječeslav Semionov (Rusija), Elsbeth Moser (Njemačka), Miljan Bijeletić (Srbija), Corrado Rojac (Italija), Friedrich Lips ( Rusija), Teodoro Anzellotti (Italija)… Za postignute rezultate u svom školovanju u više je navrata primila priznanje od gradonačelnika Grada Pule.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!