Završio 45. Međunarodni Cup Opatije – Prvi dan jedrenja presudio pobjednike

U klasi Laser Standard prvi je Dominik Perković iz splitskog Labuda, u klasi Laser Radial Marijan Mavar iz kostrenskog Galeba, a u Laseru 4.7 Niccolo Nordera iz RYCC Savoia iz Italije.

Opatija – Nakon petka s tri odjedrena plova u subotu i nedjelju organizatori i natjecatelji nisu imali sreće s vremenskim uvjetima na moru. U klasi Laser Standard prvi je Dominik Perković iz splitskog Labuda, u klasi Laser Radial Marijan Mavar iz kostrenskog Galeba, a u Laseru 4.7 Niccolo Nordera iz RYCC Savoia iz Italije najbolji su natjecatelji 45. Međunarodnog Cupa Opatije.

– Prvoga dana kako smo već rekli, nakon 3 odjedrena plova i tramontane 8-18 čv, u subotu je startao 4. plov, međutim nakon polovice odjedrenog plova regata je prekinuta za sve tri klase zbog promjene i pomanjkanja vjetra. U nedjelju, zbog nezadovoljavajućih uvjeta, natjecatelji na čelu s regatnim odborom nisu izlazili na more. Jedriličarski klub Opatija vrlo je zadovoljan ovogodišnjim odazivom jedriličara, a pogotovo sudjelovanjem jedriličara iz Švicarske, Italije, Njemačke, Austrije i naravno Hrvatske. Regatu je sudio međunarodni žiri sa sucima iz Italije, Engleske, Njemačke i Hrvatske, poručili su organizatori.

error: Content is protected !!