Zbog nesigurnih tržišnih okolnosti, LRH zaustavlja investicije nakon 2018. godine @ Liburnija

...ilustracija...

…ilustracija…

Nadzorni odbor prihvatio je plan uprave prema kojem će se graditi novi Hotel Ičići na mjestu postojećeg koji će se srušiti, te bazenski kompleks u hotelu Marina. No, sve investicije u razdoblju nakon 2018. godine izbačene su iz plana.

Opatija – Prema dugoročnim financijskim planovima Liburnia Riviera Hotela, uprava predviđa prihod od oko 310 milijuna kuna 2020. godine, uz dobit prije oporezivanja i amortizacije u visini od oko 130 milijuna kuna. Takve procjene poslovanja u narednom petogodišnjem razdoblju djeluju kao najava usporavanja snažnog rasta koji je tvrtka zabilježila u proteklih pet godina, no moguće je da je u pitanju i oprez u planiranju temeljen na motivaciji vlasnika za prodaju većinskih udjela u kompaniji.

Tako je Nadzorni odbor na nedavnoj sjednici odbacio planove uprave za investiranje u razdoblju nakon 2018. godine, odnosno prihvaćeni su kao investicijski projekti samo već najavljena izgradnja novog hotela Ičići (http://www.liburnija.net/liburnia-riviera-hoteli-krecu-u-izgradnju-novog-hotela-icici-vrijednog-74-milijuna-kuna-opatija/) sa 180 soba koja bi se trebala realizirati u naredne dvije godine, te izgradnja bazenskog kompleksa Marina u 2017. i 2018. godini.

– Kako ipak temeljem trenutnih gospodarsko-političkih uvjeta i neizvjesnosti oko njihovih očekivanih kretanja nije moguće u potpunosti prihvatiti pretpostavku da će ti uvjeti u periodu 2018.-2020. biti na današnjoj razini ova je pretpostavka za prethodno navedeni period korigirana. Temeljem prethodnog, svi investicijski projekti iza 2018. nisu prihvaćeni jer su senzitivna i scenarijska analiza te postupak simulacije pokazale su da je disperzija ili veličina distribucije vjerojatnosti mogućih povrata značajna – pa se u cilju smanjenja rizika primjenjuje opcija čekanja s mogućnosti da se ostali investicijski projekti aktiviraju pod eventualno povoljnijim budućim okolnostima, stoji u izvještaju sa sjednice.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!