Ženski zbor KUD-a Učka Matulji predstavlja Hrvatsku na zborskim festivalima u Rusiji

Odlazak Ženskog zbora KUD-a Učka Matulji na ovu uglednu zborsku manifestaciju predstavlja još jednu izuzetnu priliku da se izvan granica Hrvatske predstavi naša bogata glazbena i uopće kulturna baština te dosezi našeg kulturno – umjetničkog amaterizma i stvaralaštva.

Matulji – Ženski zbor KUD-a Učka Matulji pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, sudjelovat će od 3. do 10. kolovoza ove godine na 15. Međunarodnom zborskom festivalu The Singing World u okviru kojeg se ujedno održava i istoimeno 13. Međunarodno natjecanje zborova. Na spomenuti Festival i Natjecanje, koje će se održati u St. Petersburgu (Rusija) Zbor odlazi na poziv direktorice Elena Bizina do kojeg je došlo zahvaljujući čitavom nizu nagrada i uspjeha ostvarenih u zemlji, ali i na inozemnim gostovanjima tijekom njegovog dugogodišnjeg djelovanja. Odlazak Ženskog zbora KUD-a Učka Matulji na ovu uglednu zborsku manifestaciju predstavlja još jednu izuzetnu priliku da se izvan granica Hrvatske predstavi naša bogata glazbena i uopće kulturna baština te dosezi našeg kulturno – umjetničkog amaterizma i stvaralaštva. Na spomenutom Festivalu i Natjecanju u 11 različitih natjecateljskih kategorija, nastupit će brojni zborovi iz čitavog svijeta, pri čemu će Ženski zbor KUD-a Učka Matulji biti jednini predstavnik naše zemlje.

U natjecateljskom dijelu programa Zbor će nastupiti u dvije kategorije i to u kategoriji 2 – Ženski zborovi i u kategoriji 9 – Folklor. Oba natjecateljaka nastupa koji očekuju Ženski zbor KUD-a Učka Matujli održat će se u nedjelju, 06. kolovoza. Na nastupu u kategoriji 2 – Ženski zborovi, Zbor će se predstaviti sa sljedećim programom: Duo Seraphim (Tomas Louis de Victoria), Žažara (Robert Pilepić) i Jabberwocky (Ron Jeffers), dok će nastup u kategoriji 9 – Folklor biti usmjeren k predstavljanju naše bogate glazbene i kulturne baštine: Ćaće moj (Ivan Matetić Ronjgov), Pod Učkun kućice bele (Ivan Matetić Ronjgov) i Rusulica (Žan Jakopač).

Pored nastupa u službenoj, dakle natjecateljskoj konkurenciji, Ženski zbor KUD-a Učka Matulji će održati i dva cjelovečernja koncerta u St. Petersburgu i to 6. kolovoza u Ruskom etnografskom muzeju te 7. kolovoza u manastiru Aleksandra Nevskog. Također će nastupiti 4. kolovoza na svečanoj ceremoniji otvaranja Festivala, koja će se održati u katedrali Sv. Petra i Pavla te na svečanosti njegovog zatvaranja 9. kolovoza u Državnoj kapeli. Zasigurno će svi navedeni koncerti i nastupi u revijalnom dijelu Festivala pridonijeti cjelovitosti prezentacije hrvatske glazbene i sveopće kulturne baštine.
Ovo vrlo značajno gostovanje Ženskog zbora KUD-a Učka Matulji, bit će realizirano uz veliku financijsku potporu Općine Matulji, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko – goranske županije.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

#wpdevar_comment_3 span,#wpdevar_comment_3 iframe{width:100% !important;}
error: Content is protected !!