120 glazbenika zasvirat će na 27. međunarodnom festivalu puhačkih orkestara ˝Naš svijet je Glazba˝

Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će Corpo bandistico „G. SavoiPalazzuolo sul Senio (Italija), Musikverein Marktmusik Frankenmarkt (Austrija), Budafoki Fúvósegylet (Mađarska) te domaćin, Puhački orkestar Lovran, a ukupno će publici u Lovranu i Opatiji zasvirati oko 120 glazbenika.

Lovran, Opatija – 27. međunarodni festival puhačkih orkestara ˝Naš svijet je Glazba˝ koji se tradicionalno održava početkom svibnja u Lovranu i Opatiji, u svojim dosadašnjim izdanjima okupio je velik broj sudionika i naišao na odličan prijem kod publike.

– Svake godine na ovom festivalu sudjeluju iznimni orkestri iz Hrvatske i inozemstva koji kroz svoj program predstavljaju regiju i državu iz koje dolaze i njen glazbeni izričaj. To je prilika da se kroz glazbeno druženje uspostave kontakti, upozna glazbenike s ljepotama našega kraja te oživi kulturna ponuda liburnijskog područja. Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će Corpo bandistico „G. SavoiPalazzuolo sul Senio (Italija), Musikverein Marktmusik Frankenmarkt (Austrija), Budafoki Fúvósegylet (Mađarska) te domaćin, Puhački orkestar Lovran, a ukupno će publici u Lovranu i Opatiji zasvirati oko 120 glazbenika. U tri dana orkestri će nastupiti na više lokacija. U petak će se mađarski i austrijski orkestri predstaviti koncertom u kinu Sloboda (početak u 20:30 sati). U subotu poslijepodne će se održati zajednički koncert svih sudionika u Opatiji, u parku kod paviljona Juraj Šporer, s početkom u 16 sati. U nedjelju će orkestri od 10:30 sati mimohodom od opatijske tržnice krenuti prema Slatini, potom će na kupalištu Slatina u 11 sati biti održan zajednički promenadni koncert na kojem će orkestri zajednički svirati marševe. U 12:30 sati održat će se mimohod ulicama Lovrana te na Trgu Slobode svečano zatvoriti festival uz zajednički nastup orkestara i izmjenu darova. S obzirom na vremenske prilike, u slučaju kiše opatijski mimohod se neće održati, a završni nastup u Lovranu će se održati u lovranskom kinu Sloboda, najavio je David Kurti, ispred Puhačkog orkestra Lovran.

Program:
Petak, 10.05.2019.
20:30 – koncert orkestara iz Austrije i Mađarske na Trgu Sv. Jurja u Lovranu
(u slučaju kiše Kino Sloboda Lovran)

Subota, 11.05.2019.
16:00 – koncert svih sudionika ispred UP Šporer u Opatiji

Nedjelja, 12.05.2019.
10:30 – mimohod svih sudionika glavnom opatijskom ulicom od tržnice do Slatine
11:00 – zajednički promenadni koncert na kupalištu Slatina (u slučaju kiše se mimohod u Opatiji otkazuje)
12:30 – mimohod svih sudionika u Lovranu od hotela Excelsior do Trga Slobode
13:00 – zajednički promenadni koncert na Trgu Slobode (u slučaju kiše zajednički koncert će se održati u kinu Sloboda)

error: Content is protected !!