Antonija Manestar: ‘Razočarana sam obmanom gradonačelnika Dujmića i njegovih vijećnika’

Marka Ćorića već mjesecima molim da kao predsjednik HDZ-a imenuje zamijenu za svog preminulog člana u Mjesnom odboru Tošina kako bi normalno mogli raditi, a on mi odgovara da ne može pronaći nikoga u HDZ-u tko želi raditi na volonterskoj bazi, bez naknade u mjesnom odboru.

Opatija – Predsjednica Mjesnog odbora Tošina Antonija Manestar otvorenim je pismom reagirala na nedavnu odluku Gradskog vijeća kojim je odbijen prijedlog uvođenja naknade za vijećnike i predsjednike mjesnih odbora. Pismo prenosimo u nastavku.

Kao predsjednica Mjesnog odbora Tošina koja tu funkciju obavlja sedamnaestu godinu u kontinuitetu imam potrebu javno izraziti nezadovoljstvo populističkim potezima gradonačelnika i reakcijama njegovih vijećnika koji ga podržavaju. Obradovala sam se kad sam vidjela da je nakon dugo vremena premišljanja gradonačelnik odlučio na zadnje Gradsko vijeće uputiti prijedlog devet od petnaest mjesnih odbora kojim se traži uvođenje naknada za rad članova mjesnih odbora. Radi se o simboličnim mjesečnim naknadama (250,00 kn predsjednik i 150,00 kn član) za rad u mjesnim odborima, a u cilju nagrađivanja vrijednih članova, a i poticaja na angažman manje aktivnih članova mjesnih odbora. To moje zadovoljstvo nije dugo trajalo jer sam gledajući zadnju sjednicu Gradskog vijeća shvatila ta je to još jedna u nizu gradonačelnikovih predizbornih obmana. Znači gradonačelnik je kako bi se stekao dojam da uvažava mišljenje većine mjesnih odbora prihvatio naš prijedlog, poslao ga na odlučivanje Gradskom vijeću, ali je istovremeno osigurao da protiv tog prijedloga budu svi vijećnici s nezavisne liste Ivo Dujmić i naravno, njegovi partneri vijećnici HDZ-a. To je prvi put u ovom mandatu da njegovi vijećnici Nezavisne liste Ivo Dujmić i HDZ-a jednoglasno ne podržavaju gradonačelnikov prijedlog već ga napadaju iz svog raspoloživog oružja. Posebno se istakla u napadu na gradonačelnikov prijedlog njegova vjerna vijećnica Zorica Sergo koja istovremeno uz vijećničku naknadu, naknadu Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Opatija i naknade u još dva odbora Gradskog vijeća bez puno muke mjesečno dobiva oko 1.500,00 kn. Isto tako Dujmićeva vijećnica Zorica Sergo je u svom izlaganju na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća tvrdila da iako je predsjednca Mjesnog odbora Veprinac da nju nikad nitko nije kontaktirao po pitanju uvođenja naknade za članove mjesnih odbora što je potpuna neistina jer sam ju ja osobno upravo po tom pitanju kontaktirala. Tu svakako moram spomenuti vijećnika i opatijskog predsjednika HDZ-a Marka Ćorića koji se protivi prijedlogu uvođenja naknada za vijećnike mjesnih odbora iako je odlukom većine njegov Mjesni odbor Vasanska kojeg je član jedan od pokretača inicijative za uvođenje tih naknada. Isto tako tog istog Marka Ćorića već mjesecima molim da kao predsjednik HDZ-a imenuje zamijenu za svog preminulog člana u Mjesnom odboru Tošina kako bi normalno mogli raditi, a on mi odgovara da ne može pronaći nikoga u HDZ-u tko želi raditi na volonterskoj bazi, bez naknade u mjesnom odboru.

Na kraju želim istaknuti da već peti mandat vrijedno bez ikakve pa i simbolične naknade radim u Mjesnom odboru Tošina. Prijedlog za uvođenje naknada za rad članova mjesnih odbora nisam podržala radi sebe već smatram da je to jedan od načina kako motivirati na rad neaktivne ili slabo aktivne članove mjesnih odbora jer su oni koji se odazivaju na rad sve malobrojniji i sve teže ih je motivirati. Zato me žaloste gradonačelnik i njegovi vjerni vijećnici  koji su ovaj prijedlog ismijali i iskoristili u predizborne svrhe, a istovremeno primaju unosne naknade pa im ova dodatna simbolična naknada za članove mjesnih odbora nije ni bitna.

error: Content is protected !!