Bečki dani @ Opatija

ivo_robicU nedjelju slijedi drugo izdanje Festivala Kvarner…
Opatija – S nekolicinom zanimljiva događaja ovog vikenda završavaju ovogodišnji Bečki dani u Opatiji, koji su trajali čitavog ovog tjedna i poboljšali opatijsku bilancu manifestacija, ali i ugostiteljske ponude, budući da je restaurant Sv.Jakov organizirao Tjedan bečke kuhinje.
Danas, u petak, s početkom u 20 sati, Kristalna dvorana hotela Kvarner ugostit će koncert naslovljen ”Beč pozdravlja Ivu Robića” u izvedbi orkestara Papa Bileck, a dan kasnije održat će se čak dva događaja.
U subotu, u 10 sati u hotelu Bristol organizira se okrugli stol na temu ”Skrb starijih i bolesnih osoba – postignuća socijalnih usluga kroz privatne organizacije i javna sredstva”, a navečer, u 20 sati, ponovo u Kristalnoj dvorani, gostovat će orkestar prof. Bileck i plesna škola Schmidtschläger, na tradicionalnom ”Bečkom balu” koji počinje u 20 sati.
Događaje u Kristalnoj dvorani zaključuje ”Festival Kvarner”, koji će se održati u nedjelju, 27. lipnja, s početkom u 19 sati. Izvođači su Orkestar Akademije Ossiach, dirigent Rémy Ballot, te Rainer Honeck na violini, a program uključuje sljedeće izvedbe:
LUDWIG VAN BEETHOVEN Koncert za violinu i orkestar u D-Duru, op.61
FRANZ SCHUBERT 7.Simfonija ’’Nedovršena’’ u h-molu, D759
***
MAURICE RAVEL Ma mère l’oye

Liburnija.net: Festival Kvarner

Liburnija.net: Festival Kvarner


Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
VIDEO: Carski provod @ Opatija
Žive slike u Opatiji
Glazbena čarolija zove se Festival Kvarner
Dvije godine Rotary cluba @ Opatija

error: Content is protected !!