Članovi ARS-a masovno napuštaju stranku nakon spajanja s narodnjacima: „Ne smatramo se članovima HNS-a“ @ Rijeka, Liburnija

ARHIVA: Tiskovna na kojoj je najavljeno spajanje stranaka

Predsjednici niza podružnica ARS-a s Liburnije, Rijeke i okolice te Gorskog kotara reagirali su zajedničkim priopćenjem u kojem su naveli kako je sramotno da članstvo stranke ARS-a, kao i predsjednici podružnica i ogranaka o spajanju ARS-a i HNS-a saznaju putem medija, a još sramotnije je da ne postoji valjana odluka Vijeća ARS-a o spajanju s HNS-om.

Rijeka – Gašenje Autonomne regionalne stranke stranke Hrvatskog primorja, Gorskog kotara, otoka i Rijeke, odnosno njeno pripajanje HNS-u koje su nedavno na tiskovnoj konferenciji objavili bivši predsjednik ARS-a Ivo Jelušić i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, izazvalo je negativne reakcije kod velikog broja članova ARS-a, nastalog prije 15 godina odvajanjem od PGS-a.

Naime, predsjednici niza podružnica ARS-a s Liburnije, Rijeke i okolice te Gorskog kotara reagirali su zajedničkim priopćenjem u kojem su naveli kako je sramotno da članstvo stranke ARS-a, kao i predsjednici podružnica i ogranaka o spajanju ARS-a i HNS-a saznaju putem medija, a još sramotnije je da ne postoji valjana odluka Vijeća ARS-a o spajanju s HNS-om.

Srećko Šobot iz Lovrana, Bojan Frlan iz Kastva, Dina Buneta iz Jelenja, Rajna Broznić iz Čavli, Dejan Juretić s Viškova, Oto Krizmanić iz Vrbovskog te Marija But sa Zameta – redom predsjednici podružnica, odnosno ogranaka – kazali su kako je Vijeće ARS-a preporučilo vodstvu stranke da izvidi mogućnost udruživanja s regionalnim strankama, no dogodilo se suprotno, štoviše – Jelušić je kazao kako „regionalne stranke nemaju prolaznost kod birača“.

– Odlukom i dogovorom manjeg dijela članstva ARS-a, na čelu s predsjednikom i tajnikom, a iz dijelu članstva nerazumljivih, ali evidentno osobnih razloga, došlo je do spajanja ARS-a i HNS-a, bez prethodnih dogovora s predsjednicima podružnica i ogranaka, pa nije bilo ni njihove suglasnosti za postupke vodstva stranke. S obzirom na navedeno, predsjednici podružnica i ogranaka nisu imali mogućnost o istom informirati šire članstvo na lokalnoj razini. Smatramo da se spajanje ARS-a i HNS-a odigralo netransparentno te nije u skladu sa Statutom ARS-a, jer je nije potvrdilo Vijeće stranke, što konkretno znači da se ne smatramo članovima HNS-a. Također vas informiramo da smo zaključno s prosincem 2017. godine zatražili od ARS-a ispisnice iz članstva stranke, naveli su predsjednici ogranka.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!