Danas počinje 26. Međunarodni festival puhačkih orkestara ˝Naš svijet je Glazba˝ @ Lovran

Arhiva

Na ovogodišnjem festivalu, od 11. do 13. Svibnja, sudjelovat će Gradski puhački orkestar Sinj, Pihalni orkestar Marezige iz Slovenije, Corpo bandistico “G. Savoi” – Palazzuolo sul Senio iz Italije i domaćini Puhački orkestar Lovran.

Lovran – 26. Međunarodni festival puhačkih orkestara ˝Naš svijet je Glazba˝ koji se tradicionalno održava početkom svibnja u Lovranu i Opatiji, u svojim dosadašnjim izdanjima okupio je velik broj sudionika i naišao na odličan prijem kod publike. Svake godine na ovom festivalu sudjeluju iznimni orkestri iz Hrvatske i inozemstva koji kroz svoj program predstavljaju regiju i državu iz koje dolaze i njen glazbeni izričaj. To je prilika da se kroz glazbeno druženje uspostave kontakti, upozna glazbenike s ljepotama našega kraja te oživi kulturna ponuda liburnijskog područja.

Na ovogodišnjem festivalu sudjelovat će Gradski puhački orkestar Sinj, Pihalni orkestar Marezige iz Slovenije, Corpo bandistico “G. Savoi” – Palazzuolo sul Senio iz Italije i domaćini Puhački orkestar Lovran.

Večeras će se hrvatski orkestri predstaviti koncertom u na lovranskom Trgu Sv. Jurja s početkom u 20:30 sati, dan kasnije s početkom u 16 sati održat će se zajednički koncert svih sudionika u Opatiji, u parku kod paviljona Juraj Šporer. U nedjelju će orkestri od 10:30 mimohodom od opatijske tržnice krenuti prema Slatini, potom će na kupalištu Slatina (u 11:00) biti održan zajednički promenadni koncert (orkestri će zajedno svirati marševe). U 12:30 će se održati mimohod ulicama Lovrana te na Trgu Slobode svečano zatvoriti festival uz zajednički nastup orkestara i izmjenu darova.

Program:
Petak, 11.05.2018.

20:30 – koncert orkestara iz Sinja i Lovana na Trgu Sv. Jurja u Lovranu
Subota, 12.05.2018.
16:00 – koncert svih sudionika ispred UP Šporer u Opatiji
Nedjelja, 13.05.2018.
10:30 – mimohod svih sudionika glavnom opatijskom ulicom od tržnice do Slatine
11:00 – zajednički promenadni koncert na kupalištu Slatina
12:30 – mimohod svih sudionika u Lovranu od hotela Excelsior do Trga Slobode
13:00 – zajednički promenadni koncert na Trgu Slobode

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!