Druga likovna kolonija Liburnia Art @ Medveja

Arhiva Liburnija.net

Arhiva Liburnija.net

Radovi umjetnika koji sudjeluju na Liburnia Art likovnoj koloniji bit će predstavljeni javnosti u kavani Imperial u petak, 10. svibnja u 20.00 sati.

Medveja – Druga likovna kolonija Liburnia Art u organizaciji Liburnia Riviera Hotela i riječkog slikara Krune Vrgoča održava se u Medveji, kao i prošle godine, ali ovog puta s novom grupom umjetnika u periodu od 4. do 11. svibnja. Za početnu točku u svom stvaralaštvu, umjetnici koji sudjeluju na ovogodišnjoj koloniji uzet će opatijsko kulturno-povijesno naslijeđe s naglaskom na arhitektonski dio. Kako kažu organizatori, nastali radovi pojačat će kulturni pečat kraja u kojemu nastaju, te u konačnici postati dio zbirke Liburnia Riviera Hotela.

– Liburnia Art je svakako umjetnički projekt, ali i takvom projektu možemo dati obilježja dinamike koji u skladu sa suvremenim promišljanjima o umjetnosti istu vidi kao sastavni dio socijalnog života iz čega proizlazi i temeljna ideja ove teme: uklapanje umjetničke djelatnosti u urbani život, intenziviranje komunikacije urbanoga stanovništva s gradom i pripadajućom mu infrastrukturom. Osnovna karakteristika grada je fragmentarnost – ne postoji fizički jedinstven prostor, granice prolaze unutar grada, arhitektura je nužno uvjetovana socijalnim i političkim kontekstom. Kao takav (heterogen) grad je mjesto dijaloga, recikliranja povijesnih i kulturnih nasljeđa, reinterpretacija,.. što želimo vidjeti na slikama naših umjetnika, poručili su organizatori.

Radovi umjetnika koji sudjeluju na Liburnia Art likovnoj koloniji bit će predstavljeni javnosti u kavani Imperial u petak, 10. svibnja u 20 sati.

Inače, sudionici ovogodišnje kolonije su riječki kipar i slikar Kruno Vrgoč, kipar Radovan Kunić, slikar i umjetnik Nilo Negroni iz Perugie, likovna i grafička umjetnica iz Pirana Mira Ličen Krmpotić, ljubljanska likovna umjetnica Majda Skrinar, bečki likovni umjetnik Peter Kohl te talijanski pjesnik, slikar i novinar Pino Bonanno.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!