Dujmić o ideji za igralište na Gorovu: Te inicijative ne mogu proći, auti i lopta ne idu zajedno

Igrališta za djecu i sportska igrališta bila su česta tema rasprave tijekom vijećničkih pitanja.

Opatija – Liburnia Riviera Hotela i dječja igrališta bili su u glavnom fokusu članova Gradskog vijeća tijekom vijećničkih pitanja jučerašnje sjednice. Predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin upitao je ako je gradonačelnik vlasnicima LRH poslao pisani dopis da se dođu predstaviti u Gradsko vijeće ili Grad Opatiju, „a da su nas oni odbili“?

– Tražili smo vlasnika, javili su se predstavnici koji to vode da će oni doći… Tražimo da započnemo razgovore, rado bismo čuli viziju razvoja jer uvijek govorimo da smo partneri, rekao je Dujmić kazavši da će dostaviti svu korespondenciju.

Posljednja verzija garaže Gorovo bez igrališta…

Kirigina je zanimalo i kakve će biti posljedice odluke o „blokiranju“ dokapitalizacije, odnosno hoće li doći do otkaza i smanjivanja plaća.

– Uprava je ta koja samostalno odlučuje, na nju se ne može utjecati. Ali neprimjereno je reći ako vi ne poklonite svoje dionice, netko će stradati. Mi ne damo naše obiteljsko srebro, mi odgovorno čuvamo naše vlasništvo, a što će uprava napraviti, ne znam, rekao je Dujmić. Naglasio je i kako nije korektan postupak od strane LRH da „partneri ne obavještavaju jedni druge o prijedlozima za skupštinu“.

Vijećnica Akcije mladih Neva Slani kazala je kako se na društvenim mrežama počelo govoriti o mogućnosti uređenja sportskog igrališta za mlade u okućnici bivšeg dječjeg vrtića i drugih nekorištenih prostora.

– Na društvenim mrežama ima svakakvih inicijativa. Zgrada dječjeg vrtića je zatvorena, konzervirana, ne može se ući u njenu okućnicu. Ravnateljica Ugostiteljske škole je izrazila želju da koristi dječji vrtić za nastavu dok zgrade škole budu u rekonstrukciji, a u tom smislu razgovaramo i nadam se da ćemo za mjesec dana doći do konkretnog dogovora. Ako se to dogodi, bit će u funkciji škole par godina, a onda neće biti otvorena za javnost. Mi danas imamo preko 30 dječjih igrališta za koja odgovaramo ako se nešto desi, ako se netko ozlijedi. Sve sprave moraju biti po standardima. Ne može biti inicijativa samo da se nešto metne, rekao je Dujmić.

Slani mu je odgovorila kako je tih postojećih igrališta uglavnom namijenjeno djeci od 2 do 5 godina, „sva su vrlo slična i to je velik problem. Nikad se nije osmislio njihov sadržaj“.

– Kada su bili izbori 2017. godine, u vizualizaciji garaže Gorovo stalno se mijenjalo krov s parkinga na igralište i natrag. Postoji inicijativa da se desetak parkirnih mjesta izdvoji i formira igralište koje bi građani sami uredili i održavali, je li to moguće, pitao je Kirigin.

Dujmić je kazao kako je to nemoguće.

– Lijepe su te inicijative, no tamo gdje je igralište ne može doći lopta. Oštetit će automobile, dobit ćemo odštetne zahtjeve, to ne ide. U ovom času te inicijative ne mogu proći. Sad je to parking, parking je u funkciji, to je neizvedivo, rekao je Dujmić, na što je Kirigin istaknuo kako se igralište može mrežom ograditi i odvojiti.

Vijeće odbilo prodaju okućnice vile u Voloskom – Predlažu dugoročni najam kao opće rješenje

 

error: Content is protected !!