FOTO: Bečki bal – podsjetnik na slavne dane 'Stare dame'

becki_bal_2011-1…prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku defibrilatora za hitne intervencije u Parku prirode Učka…
…Brighton ljeti i Cannes zimi – tako je Opatiju u 19. stoljeću opisivao Friedrich Julius Schüle…
…veliku fotogaleriju, iz Kristalne dvorane, pogledajte klikom na ovaj link

Opatija – Niz različitih događaja – izložba, okrugli stol, koncert – obilježili su Bečki tjedan čije je obilježavanje završilo humanitarnim Bečkim balom u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.
Pred brojnim uzvanicima među kojima su bili veleposlanici, predstavnici pobratimljenih gradova, političari te delegacija Grada Beča, održan je zanimljiv program koji je vratio Opatiju u ‘dane ponosa i slave’ – kada je zaista bila prva dama turizma, Brighton ljeti i Cannes zimi – tako je Opatiju u 19. stoljeću, kada je prerastala u poznato zimsko lječilište i ljetno kupalište, predstavljao Friedrich Julius Schüle europskoj aristokraciji.
becki_bal_2011-3
‘Bečki štih’ kroz glazbu vjerno je dočarao orkestar ‘Original Wiener Strauss Kapelle’, dok su plesno umijeće demonstrirali predstavnici plesne škole ‘Schmidschlager’, a svoje prve valcere u Kristalnoj dvorani otplesali su klinci iz Dječjeg vrtića Opatija – koji su bili nagrađeni najvećim pljeskom večeri.
Vrhunac bala uslijedio je u ponoć, kada je degustacija šampanjca i Sacher torte privukla goste na terasu hotela, koji su uz taktove valcera ‘Na lijepom plavom Dunavu’ uživali u velikom vatrometu.
U sklopu bala organizirana je i bogata tombola, za koju su poklone osigurali brojni sponzori i organizatori, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za nabavku defibrilatora za hitne intervencije u Parku prirode Učka.
…veliku fotogaleriju, iz Kristalne dvorane, pogledajte klikom na ovaj link
becki_bal_2011-2
liburnijanet-becki-bal-2011-opatija-15
Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
FOTO: Događaji posvećeni Beču i Austriji @ Opatija
Dani Beča: Okrugli stol na temu kulturnog turizma @ hotel Bristol
Izložba: Opatiju uvijek vrijedi posjetiti @ HMT
Započeli ‘Dani Beča’ @ Opatija
Najavljen Bečki tjedan @ Opatija

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net