FOTO Tri tisuće boca piva izvađeno iz vruje @ Ika

Kako je proteklo kušanje provjerite u velikoj fotogaleriji…

Ika – Ikarska vruja ponovo je poslužila kao idealno skladište, no ovaj put u kavezu nisu bila vina, već vrhunsko craft pivo. Šest pivara prošle godine u rujnu u organizaciji udruge Ikarski barkajoli ‘potopili’ su kaveze s 3000 boca koje su početkom lipnja izvukli van, a prošle subote i kušali.

U vruju je potopljeno šest različitih vrsti piva, a na prvo kušanje stigli su pivari iz Zagreba i Zadra, dok su Puležani i Šibenčani bili prisiljeni preskočiti premijerno događanje održano u Iki.

Mario Žerjav Primarius i Edi Mlinarica iz Zagreba te Marko Jukić iz zadarske Varoške pivovare zajedno sa svojim domaćinima složili su se da se okus mijenja u dobrom smjeru te da je razlika osjetna nakon što su bire odležale 10 mjeseci u vruji.

– Ekipa je super zadovoljna i to nam je najbitnije. Žao nam je što nam korona nije dopustila da održimo velu feštu na trgu i da ljubitelji bire nisu imali prilike premijerno kušati s nama, poručio je Marino Zahej, iz udruge Ikarski barkajoli i domaćin ove premijerne degustacije u Iki te dodao da se ljubitelji piva raspitaju u spomenuti pivovarama kad će moći kušati pivu iz Ikarske vale.

Održana Degustacija Kraft Pivi Odležanih U Ikarskoj Vruji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Foto: Nikola Turina

error: Content is protected !!