FOTO: Akvareli i haiku poezija – predstavljena likovno poetska mapa @ Matulji

Akvareli Mirande Bačić i stihovi Ivanke Glogović Klarić kaleidoskopi su njihovih duša’. Kako je proteklo predstavljanje provjerite u nastavku teksta u velikoj fotogaleriji.

Matulji – Slikarica Miranda Bačić i pjesnikinja Ivanka Glogović Klarić prošlog petka, u punoj Vijećnici općine Matulji, predstavile su likovno-poetsku mapu od trideset originalnih listova na kojima su otisnuti akvareli s motivima krajolika i jedne haiku pjesme nadahnute Kvarnerom.

– Nakon sedam i pol godina uspjele smo izdati ovu poetsko-likovnu mapu. Nije bilo lako, ali je slatko, istaknula je Miranda Bačić, akvarele je predstavila kiparica Petra Juračić, dok se na biografiju i stihove Ivanke Glogović Klarić osvrnula Eni Šebalj, zamjenica načelnika Općine Matulji.

U predgovoru koji potpisuje mr. sc. Sanja Grković može se pročitati da su ‘Mirandini akvareli rijetko u potpunosti negiraju svoje tematsko izvorište – pejzaž, no on je beziznimno u službi dočaravanja autoričinih razmišljanja i raspoloženja. Ali autorica svoje pejzaže istovremeno podastire i našim slobodnim percepcijama. Kad slikarica nesvjesno u potpunosti zanemari tematskio uporište, eto nas na pragu apstraktne likovnosti. Tada nam svojim stihovima osvjetljava pute pjesnikinja Ivanka Glogović Klarić. Zahvaljujući njenom pjesničkom senzibilitetu i sami se upuštamo u avanturu dešifriranja skrivenih znakova i likova. Akvareli Mirande Bačić i stihovi Ivanke Glogović Klarić kaleidoskopi su njihovih duša’.

Mapa je tiskana u pedeset primjeraka, prevedena je na engleski jezik, a prisutnoj publici osim likovno poetske večeri, predstavio se i gitarist Boris Kazija, koji je odsvirao nekoliko kompozicija. Kako je proteklo predstavljanje provjerite u nastavku teksta u velikoj fotogaleriji.

[nggallery id=554]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net