FOTO: Bajkovita Učka okovana ledom i snijegom

ucka_veprinac_led_snijeg_2014_2

Prema dostupnim informacijama promet na našem području tekao je bez većih problema, a zimska oprema obavezna je na svim cestama općina i gradova na prstenu grada Rijeke; Bakar, Čavle, Viškovo, Klana, Matulji te zaleđa Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Kastva. Fotogaleriju jučerašnjeg đira po Učki provjerite na ovom linku

ucka_veprinac_led_snijeg_2014_4

Učka – Vremenske prilike koje su nam u posljednja dva dana donijele velike radosti, pogotovo mališanima i njihovim roditeljima, izazvale su probleme dežurnim službama. Jučerašnja potraga za dobrim fotografijama naše terenske ekipe rezultirala je zdravim đirom na friškom zraku po Učki i Veprincu, a prekrasni, bajkoviti prizori snijegom okovanih stabala, privukli su veliki broj naših sumještana.

Međutim, led i niske temperature dovele su i do pucanja stabala, što je otežalo normalno odvijanje prometa na učkarskom području. U svim ostalim mjestima, prema dostupnim informacijama, promet je tekao bez većih problema, a zimska oprema obavezna je na svim cestama općina i gradova na prstenu grada Rijeke; Bakar, Čavle, Viškovo, Klana, Matulji te zaleđa Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Kastva.

ucka_veprinac_led_snijeg_2014_3

Jučer u 21 sat ukinuti su zimski uvjeti na dionici autoceste A7 od graničnog prijelaza Rupa do čvora Matulji, pa je promet dopušten za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je zbog orkanskih udara bure, mećave, nanosa snijega i slabe vidljivosti za sav promet zatvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, a od 20:15 i dionica A7 od čvora Draga do čvora Šmrika.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na prometnicama u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri te ceste na području Pazina, Buzeta, Učke i Ćićarije.

Fotogaleriju jučerašnjeg đira po Učki provjerite na ovom linku

ucka_veprinac_led_snijeg_2014_1

Što smo sve zabilježili tijekom proteklog vikenda provjerite na slijedećim linkovima…

FOTO: Posljednja prilika da uživate u snijegu – od sutra ponovo sunčano vrijeme @ Rukavac, Bregi, Kastav, Mošćenice, Učka – link…

FOTO: Zima nam je napokon stigla, meteorolozi najavili snijeg i olujni vjetar @ Liburnija – link…

FOTO: Snijeg zabijelio Liburniju – pahulje se spustile do mora – link…

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net